EM håndbold

Svensk EM-profil fik det værst tænkelig svar på scanning

Sveriges landsholdsspiller Daniela Gustin er ude i knap et år med et overrevet korsbånd.

Hvis den svenske EM-lejr efterlyser lidt medvind i Frankrig, er det ikke svært at forstå.

Fredag blev det slået fast, at fløjspilleren fra tyske Bietigheim, Daniela Gustin, er færdig i slutrunden med en knæskade, hun pådrog sig i torsdagens kamp mod Montenegro.

Svenskerne frygtede, at der var tale om en korsbåndsskade. Frygten blev bekræftet af en MR-scanning senere fredag.

På sin hjemmeside skriver Sveriges håndboldforbund, at Gustins korsbånd er revet over.

- Jeg mærkede med det samme, at det var slemt. Selvom vi troede, det var korsbåndet, håbede jeg til det sidste, at MR-scanningen ville vise noget andet. Desværre gjorde det ikke det, og nu bliver der ingen håndbold til mig i et stykke tid, siger den 24-årige spiller.

Knap 11 måneder ude

Gustin skal opereres, men det kan første ske efter omkring seks uger, når hævelsen og blødningerne i knæet har fortaget sig. Ifølge forbundet venter der hende derefter omkring ni måneders restitution.

- Det føles ekstremt tungt og trist, men jeg håber, jeg kan komme stærkere ud af det ger. Nu håber jeg, at pigerne går ud og slår Frankrig (søndag, red.), så jeg kan få noget at glæde mig over, siger hun.

Den tidligere Randers HK-spiller blev tacklet, da hun løb kontra og scorede. Hun landede dog forkert ned og fik et vrid i knæet, og til landstræner Henrik Signells store frustration slap montenegrinske Milena Raicevic med en to minutters udvisning.

- Hvis ikke der er rødt kort, er der aldrig rødt kort, siger den svenske landstræner Henrik Signell til Aftonbladet.

Sverige tabte kampen mod Montenegro med 30-28 og har kniven for struben i søndagens kamp mod Frankrig, hvis de skal gøre sig forhåbninger om en plads i semifinalerne.

Forsvarsgeneral også skadet

Henrik Signell har skrevet Mathilda Lundström ind i truppen.

Forsvarsgeneralen Sabina Jacobsen frygtes også at måtte sidde over i kampen, fordi hun har pådraget sig en muskelskade. Signell dømte hende færdig ved EM på torsdagens pressemøde, men den konklusion afviste spilleren selv.

Op til EM boksede den største svenske stjerne, Isabelle Gulldén, også med en skade, men hun har spillet i samtlige kampe.

Svenskerne indledte EM-slutrunden med et nederlag på 30-29 til Danmark, hvor det ene point glippede i kraft af en ulovlig redning fra Anne Mette Hansen og efterfølgende et brændt straffekast fra Nathalie Hagman.

Nederlaget blev fulgt op af etmålssejre over Serbien og Polen.

Foruden Frankrig har svenskerne et møde med de olympiske mestre fra Rusland til gode i mellemrundens gruppe 1.