EM håndbold

Uroligheder og tåregas tvang TV 2-værter til at flygte

TV 2s Morten Ankerdal befandt sig midt i urolighederne, da han blev ramt af tåregas.

Der opstod uroligheder under de planlagte demonstrationer i Nantes lørdag, og det tvang TV 2 SPORTs udsendte til at flytte dagens tidlige EM-studie. 

Studiet skulle være sendt fra torvet i den franske by, men blev i sidste øjeblik flyttet til et hotelværelse i centrum.

- Der har været uroligheder i gaderne. Vi stod nede på vejen og pludselig kom demonstranter og politi farende. Der var masser af tåregas, lød det fra vært Stine Bjerre Mortensen, inden håndboldekspert Bent Nyegaard tog over:

- Det er lige pludselig kommet lidt tæt på. Der var 30-40 demonstranter, der blev lukket ind i foyeren på vores hotel, og de havde det ikke godt. De havde fået tåregas og sprøjtede sig med antimidler i både øjne og mund. 

Nyegaards ekspertkollega Trine Nielsen forklarede siden, at hun satte i løb, da hun så det franske politis tåregas.

- Jeg kunne godt se det kom, så jeg skyndte mig at løbe så langt væk som muligt, for jeg har hørt, det gør gevaldigt ondt at få det i øjnene. 

Vært ramt af tåregas

TV 2-værten Morten Ankerdal har befundet sig i Nantes' gader det meste af dagen, hvor han har oplevet urolighederne fra nærmeste hold.

- Det startede som en fredelig demonstration med musik, og der var mange tusind mennesker samlet. Klokken 16.45 besluttede politiet at splitte masserne, og der blev sprøjtet med tåregas. Vi fik udleveret destilleret vand af demonstranterne, men vidste i første omgang ikke, hvad vi skulle bruge det til. Det fandt vi så ud af.

TV 2-værten fik brug for den destillerende væske. Video: TV 2 SPORT

Sidst på eftermiddagen lørdag var der ifølge Ankerdal 'helt stille' i området omkring Hall XXL, hvor kampene i Danmarks mellemgruppe spilles.

- Det er i centrum, det hele foregår. Selvom der er færre demonstranter nu, er det blevet noget vildere. Der bliver skudt mere og mere tåregas. Der, hvor vi stod før, var vi nødt til at løbe fra, fordi politiet vendte tilbage, fortæller han.

- Hvis det bliver ved sådan, er det ikke til at sige, om der bliver spillet håndbold i morgen (søndag, red.), men der er altså ingen sikkerhedsfare i halområdet i øjeblikket.

I forvejen var alle lørdagens EM-kampe udskudt på grund af sikkerhedsrisikoen forbundet med de planlagte demonstrationer. Planen er foreløbig, at der skal spilles fire kampe ved EM søndag - to i hver mellemrunde, som alle kan ses på TV 2 PLAY.

Akkurat som i Nantes har demonstrationer hærget den franske hovedstad Paris, hvor mere end 500 personer er blevet anholdt i løbet af lørdag. 

Det er protestbevægelsen 'De gule veste', der står bag demonstrationerne, der nu har spredt sig til flere europæiske lande