EM håndbold

Dansk EM-reserve har fået tilbud fra fire lande

Mens det kniber med spilletiden ved EM, har Lotte Grigel ingen problemer med at finde en arbejdsgiver i fremtiden.

Lotte Grigel spiller til daglig i den ungarske klub Debreceni VSC, men efter denne sæson udløber kontrakten med klubben, hun kom til i 2017 efter to år i russiske Rostov-Don.

Fremtiden skal Grigel dog ikke bekymre sig om. Til JydskeVestkysten fortæller den 27-årige danske EM-spiller, at hun har flere tilbud på hånden.

- Det er jeg da stolt af. Jeg kan selvfølgelig ikke lige give dig navnene på klubberne, men jeg har tilbud fra klubber i tre forskellige lande, og så er der også et tilbud fra Danmark, siger Lotte Grigel til JydskeVestkysten.

Før Grigel drog til udlandet, spillede hun i danske Team Esbjerg.

Mens udenlandske klubber altså kigger Grigels vej, kan det samme ikke ligefrem siges om landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Syv minutters spil ved EM

Det er efterhånden ti år siden, den dengang 17-årige spiller fik debut på det danske landshold, men især på grund af et hav af skader er det kun blevet til 95 kampe i rødt og hvidt.

Under det igangværende EM har Grigels rolle været lille.

I kampene mod Sverige og Serbien kom hun slet ikke på banen, og i alt står hun noteret for knap syv minutters spilletid. To scoringer blev det til i nederlaget til Frankrig, hvor Grigel blev sendt på banen som straffekastskytte.

- Spilletid vil vi alle sammen gerne have, men alle 16 kan ikke være inde på banen på én gang. Men jeg prøver bare at bakke op omkring de her piger, som spiller. Og også dem, der sidder ude på bænken, sagde Grigel lørdag til TV 2 SPORT.

- Det er hårdt ikke at spille så meget, men det er også hårdt at spille meget. Så vi er alle i samme båd, selvom minutterne er forskellige.

- Jeg forventer aldrig noget, når jeg er med landsholdet. Jeg kommer og gør alt og gør mit bedste. Og når jeg får chancen, prøver jeg at levere varen, siger Lotte Grigel.

Da landstræner Klavs Bruun Jørgensen satte navn på de første 14 EM-spillere, var Grigel ikke iblandt. Hun blev første nogle dage senere udtaget.

Mandag skal Danmark igen i aktion ved EM, hvor det spinkle håb om en plads i semifinalen kun kan holdes i live, hvis danskerne slår de olympiske mestre fra Rusland.

Kampen spilles klokken 18 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.