EM håndbold

- Det er det, jeg lever for, siger 'stolt' dansk træner om dramatisk sejr

Med en scoring i de døende sekunder vandt Ungarn over Tyskland, og dét til stor glæde holdets danske træner.

- Lige nu er jeg lidt træt, men hold kæft en fed kamp. Det er sådan, håndbold skal være.

Kim Rasmussen var på alle måder begejstret efter gyserkampen mellem Ungarn og Tyskland, der blev afgjort med et mål af ungarske Noemi Hafra ni sekunder før tid. 

- Det var det fedeste. Det er det, jeg er her for, og det, jeg elsker. Jeg kan selvfølgelig også lide at banke modstanderen med 10-15 mål, men det er det her, jeg lever for, lød det fra den danske træner, der begrundede sin kærlighed til dramatiske afgørelser med ordene:

- Det er de små detaljer. Man tager nogle chancer, prøver noget og bliver nødt til at vise, at man er modig. 

Især med tanke på fredagens 25-38-nederlag mod Norge varmede sejren hos Ungarns danske landstræner.

- Jeg er stolt af pigerne og af, at vi kan rejse os efter den øretæve mod Norge, komme med den indstilling og vinde i sidste ende. Det er så stort, sagde Kim Rasmussen til TV 2 SPORT.

Tog en chance

Ifølge Rasmussen, der overtog Ungarn efter at have repræsenteret Polen i en årrække, fik den erfaring, han har oparbejdet som træner stor betydning.

- Alle mine år i udlandet har givet mig en masse erfaring med forskellige kulturer. Hvad er styrkerne og svaghederne i Tyskland, Brasilien, Frankrig, Makedonien og Montenegro. Der ligger en stor analyse bag om kultur og om, hvilke typer spillere vi er oppe imod, forklarer den danske træner.

Han peger på ungarernes formation i forsvaret som udslagsgivende.

- Tyskerne er til at slå ud af balance, hvis du forstyrrer deres løbebaner. Jeg startede i en skæv 5:1 for netop at få dem ud af balance. Jeg tog en chance og nogle gange lykkes det, andre gange gør det ikke, men jeg vil hellere være et skridt foran end et bagved. Jeg vil hellere tage en chance og tabe end at sætte mig tilbage og håbe.

Med sejren lever Ungarns håb om en semifinale stadig, men Kim Rasmussen havde ikke gjort sig de store overvejelser om resultatets betydning umiddelbart efter kampen.

- Jeg aner det ikke. Jeg er bare glad for sejren. Til sidst har vi Rumænien, og efter den kamp kigger vi på, om vi skal rejse hjem, eller om vi skal til Paris. Det er sådan, vi arbejder.

Du kan se Ungarns kamp mod rumænerne onsdag klokken 18 på TV 2 PLAY.