EM håndbold

Grædefærdig hollandsk stjerne udgik med hjernerystelse

Nycke Groot var knust, da hun måtte udgå af kampen mod Rumænien med en hjernerystelse.

Opgøret var knap begyndt, da Nycke Groot forlod banen.

Allerede efter seks minutter af EM-kampen mellem Holland og Rumænien, måtte den hollanske stjerne udgå. Hun var tydeligt forpint og måtte skjule sit ansigt i spillertrøjen. 

TV 2 SPORTs reporter Ulrik Jönsson har talt med den hollandske lejr.

- Nycke Groot er definitivt ude af den her kamp, fordi hun har fået en hjernerystelse, fortæller han.

- Lige nu kan de ikke sige, om den er mild eller alvorlig, men hun skal scannes efter kampen.

Playmakeren blev tilsyneladende ramt af holdkammerat Debbie Bonts knæ i situationen, hvor hun pådrog sig hjernerystelsen (se hændelsen i videoen øverst).

Før kampen mod Rumænien var Groot det hollandske landsholds klare topscorer ved EM med 12 mål i tre kampe.

- Selvfølgelig savnede vi Nycke. Det var et hårdt tab i kampen, men vi samlede os som hold, siger den hollandske målvogter Tess Wester til TV 2 SPORT.

- Hun er virkelig vigtig, men når du mister en vigtig spiller, må andre steppe op, og jeg synes, vi gjorde et godt arbejde alle sammen, supplerer Estavana Polman.

Trods Nycke Groots fravær i de sidste 54 minutter vandt Holland 29-24 over Rumænien, og Helle Thomsens tropper er derfor tæt på en semifinaleplads.

Opdatering søndag klokken 22.40: TV 2 SPORT har fået følgende melding fra det hollandske landsholds presseansvarlige:

- Vi følger i øjeblikket IOCs (Den Internationale Olympiske Komité, red.) anvisninger for hjernerystelser. Det er standard procedure i forbindelse med hovedskader. En række forskellige tests vil afgøre, hvad det næste skridt bliver.

Opdatering mandag klokken 14.30: TV 2 SPORT har talt med landstræner Helle Thomsen:

- Vi har faktisk ikke helt en status på hende lige nu. Vi har nogle ting, man går igennem, når man har fået et slag i hovedet. Det skal testes senere i dag, og så må vi håbe, det hele er godt for hende.

- Hun var meget skidt i går og har også været det i nat. Hun har selvfølgelig hovedpine, men om det er okay med den hovedpine, har vi ikke en status på nu.