EM håndbold

Hollandske stjerner håber, Helle Thomsen forlænger

Helle Thomsens kontrakt med det hollandske landshold udløber den 31. januar 2019, men hvis det står til danskeren, fortsætter hun gerne.

48-årige Helle Thomsen har i de seneste to år haft ansvaret på sidelinjen for det hollandske landshold.

Men til januar kan det være slut. Her udløber danskerens kontrakt med det hollandske håndboldforbund, og dermed kan hun potentielt kun have klubjobbet i norske Molde tilbage.

Men hvis det står til danskeren selv, har hun også kalenderen godt fyldt op i den kommende tid.

- Lige nu har jeg fokus på det, jeg er i nu. Og så må vi se i januar, om vi skal fortsætte med at arbejde sammen. Jeg er jo glad for at være her. Jeg har været glad i hele den periode, jeg har haft med Holland.

- Jeg vil selvfølgelig gerne fortsætte, men der er også nogle ting, som man skal have styr på, hvis man skal fortsætte. Jeg har også nogle krav til forbundet, hvor der er nogle steder, jeg gerne vil have, at de skal steppe op. Så det må vi se i januar, siger Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, at jeg har nogle fantastiske spillere. Jeg synes, at vi har det godt sammen. Jeg synes, at de spiller en gang håndbold, som jeg godt kan lide at spille, og det er vigtigt. Jeg synes, det er rigtig dejligt, at være her - så må vi se med fremtiden.

Hvilken fremtid ser du for Holland i de kommende år?

- Når man har stjernespillerne, der er på det højeste niveau, er der et skridt ned til de næste. Men i Holland har man fået øjnene op for det, så man er begyndt at steppe op. Det kan godt være, at der kommer et år eller to, der bliver lidt hårdere.

Hun er taktisk utrolig dygtig. Jeg håber virkelig, at den bliver forlænget hurtigst muligt

Nycke Groot

Spillerne vil have Helle Thomsen til at forlænge

Spillerne på det hollandske landshold er også godt tilfredse med Helle Thomsen som træner, hvor de er blevet hjulpet på ved af gode resultater. Helle Thomsen hentede en sølvmedalje ved sin første EM-turnering med Holland i 2016, mens det året efter blev til en VM-bronzemedalje.

- Hun er en dejlig person at arbejde sammen med. Der er et godt samarbejde mellem træneren og spillerne. Vi forbereder os godt til kampene, og så hygger vi os sammen udenfor kampene. Så jeg er meget positiv, siger Lois Abbingh, imens playmakeren Nycke Groot har samme holdning.

Vil du gerne have, at hun fortsætter?

- Ja, selvfølgelig vil jeg gerne det, siger Nycke Groot.

-  Hun er meget struktureret og en meget engageret træner. Hun er taktisk utrolig dygtig. Jeg håber virkelig, at kontrakten bliver forlænget hurtigst muligt.

Helle Thomsen har været hollandsk landstræner siden 2016, men har forinden stået i spidsen for det svenske landshold, hvor hun sideløbende var træner i FC Midtjylland.