EM håndbold

Landstræneren har brugt ekstra hviledag på at være bitter over sig selv

Klavs Bruun Jørgensen fortæller, at han har været irriteret på sig selv efter kampen mod Frankrig, og det har han nu brugt tid på at bearbejde.

Du kan se EM-håndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Det er efterhånden nogle dage siden, at det danske landshold har været i kamp ved EM-slutrunden.

Danskerne var sidst i aktion torsdag, hvor det blev til et nederlag på 23-29 til verdensmestrene fra Frankrig. Siden da har danskerne haft tre hviledage, inden de igen skal i aktion mandag, hvor Rusland er næste modstander.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen fortæller, at holdet først og fremmest har fået slappet godt af, men de har også haft tid til at ærgre sig.

- Det var meget rart at have en ekstra dag til at være bitter, fordi vi egentlig allesammen havde en god fornemmelse op til kampen mod Frankrig. Vi havde en forhåbning om, at vi ville være tættere på, men det var vi ikke, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Landstræneren fik ikke "opsnappet fejlene"

Danmark havde især store problemer i forsvaret i første halvleg, hvor de franske spillere forholdsvist nemt kom til afslutninger og fik scoret 17 mål i løbet af de første 30 minutter.

Det franske angrebsspil var ekstremt dynamisk, og det havde landstræneren svært ved at håndtere.

- Der var nogle ting, jeg var utilfreds med i forhold til min egen præstation i den kamp. Jeg synes, at nogle af de forsvarsting, som jeg synes, at vi har været rigtig gode til, og som jeg normalt er god til at opsnappe, dem fanger jeg ikke hurtigt nok. Det er jeg selvfølgelig mega irriteret over. Det gode er, at der er råd for det, og vi kan rode bod på det.

- Bare det, at vi får rettet til, og den fornemmelse, som får vi skabt af, at der er en lidt for stor afstand i forsvaret, den har vi allerede fået elimineret, da vi fik set video. Som udgangspunkt når vi registrerer, at der er en playmaker, der løber overgange på os og skaber for meget uro, er det noget, vi skal have stoppet hurtigt. Det var det, der for eksempel skete mod Frankrig, og det irriterer mig helt vildt.

- Dejligt at være bitter

Det er ikke kun Klavs Bruun Jørgensen, som har brugt lidt tid på at analysere Frankrig-kampen og samtidig ærgre sig over den. Det har målmand Sandra Toft også.

Klavs forklarer, at det var rart lige at have en dag, hvor I kunne være bitre. Har du også været bitter?

Ja, meget bitter. Man har ellers ikke tid til at være bitter, men nu har fridagene sikret, at vi har haft tid til det. Det er dejligt at kunne bruge en dag på at være bitter, forklarer Sandra Toft.

Danmark spiller mod Rusland mandag klokken 18. Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.