EM håndbold

På randen af exit: - Kun et 'syletyndt' scenarie kan redde Norge

De norske europamestres titelforsvar hænger i en tynd tråd, efter Holland slog Rumænien.

Meget skal flaske sig, hvis Norge skal forsvare EM-titlen fra 2016.

I øjeblikket er det norske landshold næstsidst i mellemgruppe 2, og Hollands sejr over Rumænien søndag har på ingen måde hjulpet nordmændene.

  • Norge skal slå Holland og Spanien
  • Rumænien skal maksimalt taget ét point mod Spanien og Ungarn 
  • Holland skal tage point mod Tyskland

Hvis det norske landshold skal i semifinalen ved EM, er ovenstående resultater holdets bedste mulighed. Andre scenarier kan komme i spil, men det ændrer ikke på, at Norges medaljechance er svundet kraftigt ind. Nordmændene SKAL nemlig have hjælp fra andre hold for at spille sig videre. 

- Kun et 'syletyndt' scenarie kan redde Norge nu. Der kan ske meget i et mesterskab, men en rumænsk sejr over Holland var vores bedste mulighed. Nu bliver det vanskeligt, siger NRKs håndboldekspert Kenneth Gabrielsen. 

- Det bliver uden tvivl vanskeligt, men der sker så mange mærkelige ting i den her gruppe, at vi næsten kan besvime af det. Vi må vinde vores kampe, og så må andre hjælpe, supplerer TV 2 Norges ekspert Bent Svele.

Ubehagelig afhængighed

I den norske lejr lever håbet fortsat, da der var pressemøde inden søndagens træning (og inden kampen mellem Holland og Rumænien).

- Vi har fokus på at vinde de to kampe. Hele holdet er indstillet på, at vi gør vores bedste mod Holland og Spanien. Om det holder eller ej, må tiden vise. Så længe der er håb, bevarer vi troen. Uanset hvad skal vi forsøge at placere os højest muligt ved EM, sagde landstræner Thorir Hergeirsson til NRK.

Også de norske spillere blev spurgt til semifinalehåbet, der efterhånden hænger i en tynd tråd.

Heidi Løke: - Det er ikke behageligt at være afhængig af andre. 

Stine Bredal Oftedal: - Jeg håber, vi går ud af mesterskabet med æren i behold. Vi spiller fortsat med flaget på brystet, og det er der stolthed i.

Se Norges skæbneopgør mod Holland og Spanien på TV 2 SPORT og PLAY.