EM håndbold

Svenske reportere udfritter russisk stjerne: Hvis I slår Danmark, hjælper I så Sverige?

Rusland kan stå i en situation, hvor de allerede er semifinaleklar, når de skal møde Sverige på onsdag.

Rusland har med søndagens sejr over Serbien sat sig selv i førersædet på vej mod semifinalen ved EM i Frankrig.

Mens russerne har en hånd fyldt med konger, esser og jokere i deres mellemrundegruppe, sidder Sverige med mere beskedne kort og håber til trods for det at kunne trumfe sig vej til en semifinaleplads. Med tre point efter fire kampe lever det svenske håb stadig, men det kræver hjælp fra andre nationer og en sejr over Rusland.

Og var den russiske stjerne Anna Vyakhireva ikke opdateret på det scenarie i forvejen, blev hun det i hvert fald efter at have snakket med svenske reportere.

Hvis I vinder i morgen (mandag mod Danmark, red.), er I videre.

- Virkelig? Det er perfekt – så vil vi kæmpe for det, svarer Anna Vyakhireva på den svenske journalists konstatering.

Rusland møder mandag aften Danmark, og et enkelt point her betyder, at de med en kamp i banken allerede kan bestille flybilletter til Paris, hvor europamesterskabets afgørende kampe spilles.

Dermed kan Ruslands kamp mod Sverige på onsdag vise sig at være ligegyldig for OL-vinderne, og det fik reporterne til at fiske efter, om der kunne gemme sig lidt svensk håb.

I et tætpakket EM-program kunne det jo tænkes, at Anna Vyakhireva og de andre stærke russiske spillere ville blive sparet.

- Det er svært at sige, fordi det afhænger af træneren. Det er hans beslutning, og den vil vi følge, siger Anna Vyakhireva og tilføjer:

- Men står det til mig, spiller vi med 100 procent.

Rusland har allerede været i situationen

Flasker resultaterne sig for Sverige, inden de skal møde Rusland onsdag, kan de stå i en situation, hvor de selv skal vinde og håbe på serbisk hjælp mod Frankrig. Derudover skal de hente ti mål på Frankrig i den samlede målscore.

Derfor ville det nok ikke gøre nogen i Sverige noget, hvis Ruslands træner, Yevgeni Trefilov, valgte at spare stjernerne og spille med reserverne. Præcis som han gjorde i den indledende gruppe mod Slovenien. Her var russerne allerede klar til mellemrunden med maksimumpoint, og derfor gav den legendariske træner alle sine spillere tid på banen.

Da I spillede mod Slovenien, var I også videre til mellemrunden, og I tabte… Kan det give Sverige håb?

- Spørg træneren. Men måske vil han spille med reservespillere igen, og så kan vi jo ikke spille på 100 procent. Men jeg ved det ikke, gentager Anna Vyakhireva.

Al spekulation kan dog forsvinde, såfremt Danmark overrasker og slår Rusland mandag aften. Den kamp begynder klokken 18 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.