EM håndbold

Årets EM kan blive Danmarks dårligste nogensinde - eksperter er overraskede og skræmte

Danmark er en kamp fra at stå tilbage med det dårligste resultat nogensinde ved et europamesterskab. Loic Venance / Ritzau Scanpix

Med et nederlag til Montenegro i sidste mellemrundekamp er årets slutrunde Danmarks dårligste EM i historien.

Hvis ikke Danmark får point mod Montenegro, sætter kvindelandsholdet en rekord af den negative slags.

Målt på point og målscore nærmer det danske landshold sig det hidtil dårligste resultat, som var ved EM i 2006. Her sluttede danskerne som nummer 11 med to point og en målscore på -15 efter mellemrunden. Inden den sidste mellemrundekamp ved årets slutrunde står Danmark med to point og en målscore på -21.

Taber holdet til Montenegro onsdag, og Spanien i den anden mellemrundegruppe klarer sig bedre end danskerne, slutter Danmark på 12.-pladsen. Det vil i så fald være det dårligste danske EM-resultat nogensinde.

Se den aktuelle stilling i mellemrundegruppen her.

- Jeg er overrasket, og jeg tror også, Klavs Bruun og hans udvalgte har været overraskede over, hvor langt væk Danmark er. Især i forhold til den base som defensiven skulle have været. At den er faldet sådan fra hinanden har været overraskende for alle, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard og uddyber:

- Unge spillere som Mette Tranborg og Kristina Jørgensen skal skabe kampene. Det holder ikke i længden, og der bliver lavet for mange fejl. Selvom Anne Mette Hansen har gjort det godt, er de babyer i forhold de internationale topspillere, de spiller mod her. Det har ikke været godt nok, og det er skuffende.

Optimistisk landstræner

Ekspertkollega Trine Nielsen supplerer:

- Når de spiller rigtig godt, ser jeg dem oppe omkring top-4, men det skræmmer mig lidt, at de er så langt nede. Kigger jeg på resultaterne, er der ikke noget odiøst i, at de har tabt til Rusland og Frankrig, men det kom meget bag på mig, at de tabte til Serbien.

Selvom det danske landshold er tæt på at sætte bundrekord, er landstræner Klavs Bruun Jørgensen optimistisk.

- Jeg synes, fremtiden ser rigtig, rigtig fornuftig ud for det her landshold. Spiller vi op til vores allerbedste, er jeg stensikker på, vi kan matche Frankrig og Rusland bedre, end vi gør. Jeg synes, holdet har vist, at de bliver ved med at kæmpe og spille, og det er ikke en egenskab, vi før har kunnet prale af hver gang, siger han til TV 2 SPORT.

Se Danmark mod Montenegro på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag klokken 15.45.