EM håndbold

De bærende spillere er ikke klar endnu, mener ekspert

Ifølge håndboldekspert Lærke Møller mangler landsholdet erfaring på nøglepositioner, der har skulle bære holdet under EM.

Danmark fik en forrygende start på EM med sejre over Sverige og Polen, men tre nederlag senere - til Serbien, Frankrig og Rusland - er chancen for en plads i semifinalen forpasset.

Landsholdet var i ingen af de tre kampe for alvor i nærheden af en sejr og må nu nøjes med at jagte tredjepladsen i mellemrundens gruppe 1, som giver en kamp om femte- og sjettepladsen.

Ifølge TV 2 SPORTs eksperter Lærke Møller og Trine Nielsen har spillerne underpræsteret i kampene, men samtidig ser Lærke Møller et problem på de bærende positioner på holdet.

- Jeg synes ikke, spillerne har levet op til det, vi kunne forvente af dem, men jeg vil stadig sige, at stammen, der skal bære det her hold i Kristina Jørgensen, Anne Mette Hansen, Mette Tranborg og Mie Højlund, ikke har den internationale erfaring, der skal til i forhold til konkurrencen, EM har. Der er så mange hold, der er bedre end Danmark lige nu, siger Lærke Møller.

- De spillere, der skal trække holdet, er unge i forhold til erfaring på den helt store scene. Mette Tranborg, Kristina Jørgensen, Mie Højlund og Anne Mette Hansen kan godt toppræstere, men de har også mange udfald. Lige nu er de ikke klar til det, men jeg er sikker på, at de er et helt andet sted i deres karrierer om tre år.

Landsholdets anfører, Stine Jørgensen, blev opereret i oktober, men nåede alligevel at blive klar til EM, hvor hendes rolle dog langt fra har været så markant som tidligere, og hvor hun er blevet sparet i to kampe.

Danmark taber til Rusland og kan ikke længere blive europamestre. Video: Anders Masannek Jørgensen

Bør være erfaring nok

Trine Nielsen er dog ikke enig i, at det drejer sig om manglende erfaring.

- Hvis man kigger på de spillere, man har til rådighed, bør de have nok erfaring. De har spillet masser slutrunder. Så har Klavs udtaget et hold ud fra, hvem han helst vil have med. Der har han i nogle tilfælde fraprioriteret den erfaring i Line Jørgensen, Louise Burgaard, Ann-Grete Nørgaard, Kristina Kristiansen. Jeg kan sagtens se grunde til, nogle af dem ikke er med, men der er også nogle, jeg godt kunne tænke mig at hive ind.

- Da vi vandt EM i 2002, havde vi spillere i gennemsnit spillet 2,6 slutrunder, mens det er 2,1 på det her hold. For mig handler det ligeså meget om, at den enkelte spiller har underpræsteret, også på grund manglende selvtillid.

Landstræner: De bedste i mine øjne

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen er enig i, at der mangler erfaring på landsholdet, men at man "ikke bare kan give dem den erfaring."

- Men spørgsmålet er jo så, om vi skulle have gjort noget andet. Kristina Kristiansen har været skade i, jeg ved ikke hvor lang tid, og som ikke har passet specielt godt ind spillemæssigt. Louise Burgaard har været meget svingende. Det var i den grad tvivlsomt, om Line Jørgensen kunne holde til en hel slutrunde. Det er nogle af dem, som har spillet, men som har været ude on and off, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Vi ryger tilbage i en diskussion, jeg egentlig ikke rigtig har lyst til. Jeg får hele tiden at vide, at det er nogle andre, jeg skulle have med. Det er dem her, der i mine øjne er de bedste i Danmark. Så er der et par stykker udenfor, der sagtens kunne være med.

Han mener, at spillerne og landsholdet er på vej i den rigtige retning.

- Jeg synes, fremtiden ser rigtig, rigtig fornuftig ud for det her landshold. Jeg håber i dén grad, at de lige præcis får den erfaring og kommer ud og spiller Champions League, som er med i det store billede. Ser vi på herrelandsholdet, er der nærmest ingen, der spiller hjemme i Danmark, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Spiller vi op til vores allerbedste, er jeg stensikker på, vi også godt kan matche dem her bedre, end vi gør. Både Frankrig og Rusland. Jeg synes også, holdet har vist, at de bliver ved med at kæmpe og spille, og det er ikke en egenskab, vi før har kunnet prale af at gøre hver gang.