EM håndbold

Direkte rødt efter voldsom tackling på dansker: - Hun har ikke en chance

Mie Højlund fik en hård medfart, da hun blev hamret i jorden af en hård russisk tackling.

Mie Højlund har tidligere lidt af skulderskader, som blandt andet kostede hende VM sidste år.

Derfor var der bekymrede miner at spore, da hun i kampen mod Rusland lå på gulvet og skreg i smerte, efter hun var blevet hamret i gulvet af Antonina Skorobogatchenko, der satte en hård tackling ind på Højlunds højre skulder.

Dommerne gik ud for at se sekvensen igennem på video med henblik på at vurdere straffens omfang.

- Det er et klart rødt kort. Der er slet ikke noget at diskutere. Se effekten af det; hun har ikke en chance for at få styr på sin krop, sagde TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard under kommenteringen af kampen.

Det blev da også til et direkte rødt kort til Skorobogatchenko, som nu er i karantænefare. Ruslands næste kamp er dog uden betydning efter 32-21-sejren over Danmark, som sikrede russerne en plads i semifinalen og førstepladsen i mellemrundegruppen.

Mie Højlund kom dog på banen igen efter den hårde tackling og landing.

- Jeg fik meldingen om, at hun kunne komme ind igen, og det kom hun også. Jeg regner ikke med, der er noget større med hende, men det var et ordentligt skrub, og jeg synes, det røde kort er fuldstændig på sin plads, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Den russiske landstræner var efter kampen i godt humør og havde plads til at grine, da han blev spurgt, om udvisningen gjorde ham i dårligt humør.

- I må spørge Antonina, hvordan hendes humør er. Generelt ødelægger hun ikke bare mit humør, men også mit liv, sagde en grinende Evgeny Trefilov ifølge det russiske håndboldforbunds hjemmeside.

Mens russerne for første gang siden 2008 er videre til semifinalen, er Danmark rolle på den front udspillet.

De kan dog sætte sig på tredjepladsen i gruppen, som giver en kamp om femte- og sjettepladsen, mens det dog også kan ende med at blive det dårligste danske EM nogensinde.

Danmarks sidste mellemrundekamp er mod Montenegro.

Den spilles onsdag klokken 15.45 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.