EM håndbold

Målmand færdig ved EM og ude resten af sæsonen

Den serbiske målmand har spillet sin sidste kamp ved slutrunden, efter hun blev skadet mod Montenegro.

Det serbiske kvindelandshold må undvære deres førstemålvogter resten af EM.

Katarina Tomasevic blev på grund af en knæskade skiftet ud af truppen til fordel for Marina Pantic, oplyste det serbiske håndboldforbund tirsdag.

Efterfølgende har Tomasevic fået scannet sit knæ, og ifølge det serbiske medie Zurnal er sæson slut for Dunaújvárosi-spilleren, da hun har pådraget sig en korsbåndsskade.

- Jeg forventer en operation og så en lang pause. Det er, som det er, og jeg må tænke positivt og komme videre. Jeg forventer en lang genoptræning, og så må vi se, siger Tomasevic til Zurnal.

Skaden opstod i kampen mod nabolandet Montenegro efter 18 minutters spil.

Den 34-årige serber stormede ud af sit mål for at afværge et forsøg fra Jovanka Radičević, men hun nåede aldrig at finde balancen. Det højre knæ knækkede nærmest sammen under hende, og hun tog sig omgående til det.

Inden den serbiske lægestab nåede ind på banen, gemte hun sit ansigt i hænderne for at skjule sine følelser. Men selvom ansigtet ikke kunne aflæses, var det tydeligt at se, at det gjorde ondt.

- Det ser ikke rart ud, for hun får nærmest et vrid i knæet. Det vil være noget af en bet, hvis hun ikke er med resten af kampen, sagde TV 2 SPORTs håndboldkekspert Trine Nielsen. 

På dette tidspunkt havde Tomasevic stået med en redningsprocent på 40, og det blev der ikke ændret på.

For Tomasevic blev båret fra banen, mens tårerne trillede ned ad kinderne. Hun var ude af kampen.

Mens hendes holdkammerater spillede halvlegen færdig, strøg hun direkte i omklædningsrummet, hvor hun fik is på. Derefter fik hun udleveret et sæt krykker, så hun ikke belastede sit knæ unødigt.

Tomasevic lider nu samme skæbne som svenske Daniela Gustin. Fløjspilleren blev ligeledes skadet mod Montenegro, båret fra banen og er ude af slutrunden. Dommen var et overrevet korsbånd og op til et års pause.

Katarina Tomasevic har en fortid i dansk håndbold, da hun spillede i Team Esbjerg fra 2007-09.

Serbien tabte kampen 27-28 til Montenegro. Du kan se højdepunkter fra kampen her:

Montenegro vinder over Serbien og holder dermed drømmen om en semifinale i live. Video: Magnus Stig Christensen & TV 2 Sport