EM håndbold

Nyegaards karakterbog: Det er niveauet i øjeblikket for landsholdet

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard uddeler karakterer til de danske spillere efter EM-kampen mod Rusland.

- Magtdemonstration mod magtesløshed. Danmark var magtesløse.

Sådan lyder Bent Nyegaards overordnede vurdering efter Danmarks klare EM-nederlag på 32-21 til de olympiske mestre fra Rusland.

Danskerne var aldrig for alvor i nærheden af russerne, der førte med fem mål ved pausen ført an af en storspillende Anna Vyakhireva.

- Jeg synes, Klavs Bruun Jørgensen gjorde det fornuftigt og fik stillet forsvaret op, men så spillede Vyakhireva sit livs kamp. Det er virkelig en svær nøgle. Jeg foreslog i kommenteringen, at man kunne give hende ekstra opmærksomhed og holde hende lidt væk. Det ærgrer mig, at sådanne justeringer ikke bliver gjort, men jeg ved også godt, at det er en voldsom udfordring. Rusland er et voldsomt fint hold, siger Nyegaard.

Samtidig lavede de danske spillere et hav af fejl, som kostede dyrt.

- Igen i dag, og jeg ved, det er trivielt, er der 16 tekniske fejl. Det er en historie, vi har hørt før. Det er meget, meget skuffende, men det er niveauet i øjeblikket for landsholdet. Det gør jo, at du aldrig kommer ind med en vinderchance.

- Der kommer aldrig et flow i kampen, når man laver så mange fejl. Det kan ikke lade sig gøre.

Angrebsspillet udstillede samtidig danske mangler mod en modstander i verdenstoppen.

- Sandheden er, at for mange af de danske spillere bare banker bolden af sted, men som ikke har de tekniske færdigheder, der skal til i en kamp, hvor Anna Sedoykina (målvogter, red.) rammer topniveau, samtidig med at Sandra Toft og Althea Reinhardt slet ikke rammer niveau.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Sandra Toft – 1

Hun rammer ganske vist 19 procent, men jeg kender hende; hun vil være rasende over de to, tre bolde, hun nærmest taber ind i målet. Det var bestemt ikke hendes dag - igen. Ligesom Althea Reinhardt var hun over for spillere, hvis tekniske niveau var rigtig højt. Fløjene er så hamrende dygtige, at de ligger på 80-90 i udnyttelse, og det er jo den realitet, vores målmænd står overfor. Det har de ikke været dygtige nok til at løse.

Den danske målvogter tager fejl af bolden og laver det tætteste man kommer på et selvmål i håndbold. Video: TV 2 SPORT

Althea Reinhardt – 2

Hun kom ind, tog et straffekast og tændte et lille håb, men så faldt hun også, fordi opgaven simpelthen var for svær. Blandt andet på grund af mange danske fejl, der gav russerne frit løb mod mål.

Stine Bodholt – 2

Der er sket en forandring med Bodholt. Hun spiller ikke så meget angreb mere, men koncentrerer sig om forsvaret. Der var hun udfordret ligesom alle de andre. I starten af kampen var der tendenser til, at der var styr på tingene, men de får aldrig styr på Vyakhireva. Hun bryder stort set alene forsvaret ned. Grundet Vyakhirevas tryk blev midtersektionen sat under gevaldigt pres, og det kunne hun ikke løse. Hun kunne heller ikke stå imod.

Kathrine Heindahl – 5 (kampens spiller)

Får meget spilletid, fordi Klavs Bruun vil udnytte hendes fysik, og det løste hun rigtig godt i dag. Hun spillede offensivt, og så tog Bodholt sig af det defensive. Fem mål på seks forsøg og fik straffekast tilligemed. Rigtig stor og god angrebskamp.

Sarah Iversen – 3

Hun var med i syv mod seks, som foregik i en lang periode. Fik ikke rigtig noget at arbejde med, men var, hvor hun skulle være, og var med til at give medspillerne muligheder.

Trine Østergaard - 2

Hun fik helt grundlæggende ikke noget at arbejde med. Hun lavede en tåbelig udvisning, som også koster straffe. Et par rigtig fine opbakninger defensivt.

Lærke Nolsøe – 3

Hun scorer to på fire, blandt andet på sit første forsøg, og så blev hun også sat under pres af Sedoykina.

Fie Woller – 1

Hvis du nogensinde kan tale om, at det ikke var ens kamp, så var det her. Hun scorede nul på tre, brændte straffekast og to rigtig fine chancer, hvor hun begge gange gik på det lange hjørne, og der var Sedoykina bare.

Kristina Jørgensen – 1

Nul mål på tre. Der var et par assists. Hun fik uriasposten over for Vyakhireva. Det var ikke kun hendes skyld, men opgaven blev bare for stor. Angrebsmæssigt havde hun det svært, lavede for mange fejl og endte med kun at få 19 minutter.

Anne Mette Hansen – 3

Hun startede også godt, men havde svært ved at holde sit niveau. Scorer fire på seks og laver fire assist, men det skal sammenholdes med, at hun bliver for ivrig, laver for mange indspil og store fejl ud over linjen. Det skæmmer bare en i øvrigt god præstation og god fight. Det koster for meget, når boldene havner de forkerte steder.

Stine Jørgensen – 2

Hun startede rigtig, rigtig godt og var sammen med Lotte Grigel med til at give et pusterum, da hun kom ind efter et kvarters tid. Stine Jørgensen fodrede især Heindahl og laver fem assist, men så begynder de tekniske fejl at komme. Samtidig er det tydeligt, at hun skudmæssigt har brug for mere træning. Et mål på fire.

Lotte Grigel – 3

Hun fik chancen, og det viste sig at være en rigtig god idé, da hun blev sat ind. Hun fik sat god skik på angrebsspillet sammen med Stine Jørgensen. God rytme, og det var en periode, hvor angrebet lige havde lidt rytme, der skabte gode chancer og mål. Men i syv mod seks blev Grigel udfordret, og pludselig kostede det tekniske fejl. Men bestemt godkendt af Grigel.

Mie Højlund – 3

Kom slet ikke ind i første halvleg, hvilket godt kunne overraske. Kom ind og fik ti minutter. To mål på tre og bestemt godkendt, men ind imellem på overtalssituationer forivrer hun sig.

Den danske playmaker bliver tacklet i skudafviklingen. Det koster et rødt kort til Rusland. Video: TV 2 SPORT

Mette Tranborg – 3

Startede som lyn og torden, scorer et par flotte mål. Havde det rigtigt kørt for hende, havde hun efter ti minutter kunnet stå for fire mål ud af fire, men sådan går det bare ikke i øjeblikket for det danske landshold. Hun ender med tre mål på syv, et par tekniske fejl og dobbelt udvisning. Ellers var der rigtig meget godt omkring Tranborg. Det er bare kendetegnende, at det bliver til for lidt. Defensivt også god fight.

Anne Cecilie de la Cour – UB

Ikke nok tid på banen.

Line Haugsted – 2

Hun fik den forsvarschance, jeg synes, hun skulle have. Det så fornuftigt ud i perioder, men så endte hun også med en vild udvisning. Blev et par gange sat for alvor, hvor hendes bevægelser var for store.

Klavs Bruun Jørgensen – 2

Jeg synes, han i dag havde fået indstillet forsvaret fornuftigt, men det er klart, at han har det problem, at i øjeblikket kan han ikke få forsvaret i det gear, han skal.

Forsvarsbastionen, han har bygget på, er faldet fra hinanden - dermed også målmandsspillet. Det kommer han til at slås med, når han kommer hjem. Der er lande på vej frem, som har udstillet vores mangler, også defensivt. På en eller anden måde skal han konstruere et spil, der giver mere sikkerhed. Det hjælper ikke noget at gøre tingene nogenlunde, hvis du hele tiden rammer 12 til 17 tekniske fejl. Mere fokus på sikkerhed.

Når vi kigger på Vyakhirevas store kamp, ni mål på ni skud, fem assists, kunne han have vovet at gå op i en skæv 5:1, fordi Dmitrieva så ud til at være træt efter kampen i går. Jeg siger ikke, det havde ændret hele verden, men det er det der med at prøve tingene af. Om det så kun er i tre, fire minutter, er det bare rart at have med i bagagen.

Jeg har tidligere kritiseret Klavs Bruun Jørgensen for at være for knoldet og for hård. Nu er det blevet til, at jeg måske synes, han kræver for lidt. Ikke at han skal stå og skabe sig, og jeg ved godt, det er en svær balance, men han må godt være mere kontant, hvis han skal have ryddet op i den uendelige mængde af tekniske fejl.

Det er ikke fordi, jeg ikke synes, de kæmper, men måske er det blevet lidt for loose i den forstand, at der alligevel kommer til at mangle nogle procenter. Hvis de så oven i købet også mangler procenter i udtrykket og evnen til at stå imod, har vi et problem. Det er nuancer, men det er også nuancer, der kan give fremgang. Jeg synes, han er blevet for pæn.