EM håndbold

Stjerne og mor til EM: - Kunne jeg ikke det, ville jeg ikke være her

Hollandske Estavana Polman har en aftale med landstræner Helle Thomsen, som gør, at hun kan se sin datter under EM-slutrunden i Frankrig.

Se Holland-Norge kl. 21 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Når Estavana Polman og det hollandske landshold går på banen ved EM, sidder én af de yngste tilskuere ved slutrunden og hepper.

Polmans halvandet år gamle datter Jesslyn, som hun har sammen med den tidligere hollandske landsholdsspiller i fodbold Rafael van der Vaart, er nemlig rejst med til Frankrig.

Det giver så meget energi, hvis man har lyst til at slå nogen ihjel

Estavana Polman

Jesslyn og familien bor dog på et andet hotel i Nancy. Polman og Hollands landstræner, Helle Thomsen, har nemlig "en god aftale om det" at have et barn med til en slutrunde.

- Vi har nogle fine regler omkring det, og jeg er ikke så besværlig. De bor på et andet hotel i byen, og hvis jeg har fri i en time, ser jeg hende. Hun kommer til kampene så meget som muligt, og så må hun bare savne sin mor lidt. Vi ser hinanden efter EM, så må vi gøre det godt igen der, siger Estavana Polman til TV 2 SPORT.

Holland har et tætpakket program i mellemrunden ved EM, hvor de spiller tre kampe på fire dage. Derfor udnyttede Polman mandagens kampfri dag til en stund med familien på hotellet.

Giver mere energi

Ved sidste års VM havde Polman fem måneder gamle Jesslyn med i Tyskland, hvor Holland vandt bronze.

Dengang fortalte Polman, at det var fagre nye verden for det hollandske landshold, fordi hun var den første mor på holdet.

Et år senere er konklusionen, at det er den bedste løsning at have barnet i nærheden under slutrunden.

- Det er perfekt, og det giver så meget energi, hvis man har lyst til at slå nogen ihjel, når man er rasende. Så kigger jeg på sådan en lille én, og så er alt godt igen, og man kan slappe af. Det er godt for alle, tror jeg.

Kan være hårdt

Polman var endnu ikke fyldt 25 år, da Jesslyn kom til verden den 23. juni 2017.

Selvom hun ligger et stykke under gennemsnittet for en førstegangsfødende i såvel Danmark som Holland, var det helt afgørende for Polman, at hun kunne få et barn og kombinere det med håndboldkarrieren.

- Man træffer en beslutning om at blive mor, mens man spiller håndbold. Hvis jeg ikke kunne det, ville jeg ikke være her. Nogle gange er det hårdt, når man siger farvel, men det er sådan, det er. Jeg er her med ét mål for øje, og det går vi efter. Jeg ser hende en masse, og bedsteforældrene og faren tager sig af hende. Hun får rigeligt, siger Polman til TV 2 SPORT.

Tirsdag aften kan Jesslyn heppe sin mor og holdkammeraterne til en plads i semifinalen ved EM, hvis det bliver til point mod Norge.

Kampen spilles klokken 21 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.