EM håndbold

Russisk stjerne overrasket over, Danmark ikke var bedre

Storspillende Anna Vyakhireva havde forventet mere af det danske hold og er stolt over sit holds store sejr.

Håndbold ser let ud, når lille Anna Vyakhireva rammer sit topniveau, og det gjorde hun mod Danmark i mandagens EM-kamp i mellemrunden.

Med ni mål på lige så mange forsøg og et væld af flotte afleveringer var hun en af hovedårsagerne til, at danskerne sjældent styr på det russiske angreb og i sidste ende tabte med hele 21-32.

- Jeg har stor respekt for det danske hold, og jeg ved, de kan gøre det bedre. Jeg håber, de tager point i deres næste kamp, og jeg ønsker bare det bedste for dem. Men vi var bare bedre end dem, lyder det sympatisk fra Anna Vyakhireva.

Rusland gik ind til kampen mod Danmark med en hård kamp mod Serbien i benene under et døgn forinden, men det var svært at få øje på tunge stænger hos de skarpe russere.

- Det var lidt hårdt at spille den anden kamp på under et døgn, men det var også en ekstra motivation, og vi var nødt til at fokusere endnu mere, fordi vi vidste, det ville blive hårdt, forklarer den 23-årige stjerne.

Er du overrasket over, at I havde det så let på banen?

- Ja. Jeg havde ikke forventet, at der ville være så stor forskel på holdene og på måltavlen. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige, andet end at jeg er meget stolt over mit hold, siger Anna Vyakhireva til TV 2 SPORT.

Danskere enige med Vyakhireva

Rusland er med sejren allerede sikre på at skulle spille semifinale i Paris. Sagen er en helt anden for Danmark, som med nederlaget på 11 mål ikke længere er i spil medaljekampe.

Anna Vyakhireva siger, at I kan gøre det bedre. Kan I det?

- Ja, det synes jeg også. Men det er svært at vise, hvad vi virkelig kan, når vi laver for mange fejl. Jeg synes, at vi har mange kvaliteter på det her hold, og jeg er enig i, at vi ikke får dem vist til fulde, siger stregspilleren Kathrine Heindahl.

Også Anne Mette Hansen er enig i den russiske stjernes analyse.

- Ja, det synes jeg (at Danmark kan gøre det bedre, red.). Det er simpelthen for ringe, siger hun og tilføjer:

- Vi gør det svært for os selv i angrebsspillet. Vi smider alt for mange bolde væk. Det er ikke godt nok.

Danmark har stadig mulighed for at komme til Paris og spille om en femteplads. Dette afhænger af andre resultater og kræver en sejr over Montenegro på onsdag.