EM håndbold

17 timer mellem Norges skæbnekampe: - Det er uværdigt

Når Norge går på banen i en skæbnekamp mod Spanien ved EM, er der blot gået 17 timer siden tirsdagens kamp mod Holland.

Norge har fortsat kniven for struben og kan ikke selv afgøre sin EM-skæbne, selvom nordmændene tirsdag knuste Holland med 29-16.

Onsdag venter en ny kamp, hvor kravet også er en sejr over Spanien, hvis drømmen om en plads i semifinalerne skal holdes i live.

I dagene op til kampen har det været et stort tema og kritikpunkt i Norge, at der kun er 17 timer mellem kampene. 22.24 sluttede kampen mod Holland, og der fløjtes igen op i arenaen i Nancy klokken 15.45 onsdag.

- Det er uværdigt og burde ikke været acceptabelt på topniveau. Jeg mener, at 48 timer mellem kampene er et minimum. Med to kampe tæt på hinanden bliver belastningen på spillerne ekstrem. Stor belastning øger chancen for uheld og skader, siger NRK's håndboldekspert Kenneth Gabrielsen til Dagbladet.

Mindre hvile end Spanien

Spanien var også i kamp tirsdag, hvor de tabte til Rumænien.

Spanierne har dog tre timers mere hvile at gøre godt med end Norge før kampen.

- Jeg tænker, at det er en hård og spændende udfordring. Det handler bare om at være det bedste hold til at tackle det. Vi er det hold, der får mindst tid. Spanierne har vel tre timer mere end os, men sådan er det. Vi forholder os til det og prøver at være effektive i forhold til det, vi må gøre for at være klar klokken kvart i fire, siger landstræner Thorir Hergeirsson til TV 2 SPORT.

Spillerne kalder heller ikke ligefrem situationen optimal.

- Det er ikke helt, som man kunne drømme om, men vi må få det bedste ud af det, siger Henny Reistad til TV 2 SPORT.

- Det er lidt specielt, men lige nu har jeg det egentlig godt med det. Det er lidt nemmere, når man vinder. Så kan man godt tage næste kamp, siger Stine Bredahl Oftedal.

Begynder at ligne Norge

Norge startede EM med to nederlag i det indledende gruppespil og kom videre til mellemrunden uden point.

Derfor er de afhængige af andre resultater, hvis det skal blive til en plads i semifinalen for niende gang i træk for de syvdobbelte europamestre.

- Det er ikke en god følelse. Jeg anbefaler alle at sætte sig i førersædet fra start og selv styre deres skæbne, siger Thorir Hergeirsson.

Nu er det dog blevet til to storsejre i træk over Ungarn og Holland, og det glæder - trods alt - landstræneren.

- Det begyndte at ligne Norge.

Kampen mellem Norge og Spanien kan ses på TV 2 SPORT. Den spilles samtidig med Danmarks sidste mellemrundekamp mod Montenegro, som vises på TV 2.

Alle kampe fra EM kan ses på TV 2 PLAY.