EM håndbold

- Danmark har et godt hold, men de viser det ikke, siger Popovic

Ét nederlag skiller Danmark fra det værste EM nogensinde. Ifølge Bojana Popovic mangler danskerne gejst og selvtillid.

Hvis det danske landshold taber sidste mellemrundekamp, er årets EM Danmarks ringeste nogensinde målt på placering, point og målscore.

Modspillerne onsdag er montenegrinske, og spørger man en af Montenegros største stjerner gennem tiderne, er forklaringen bag de danske præstationer simpel. 

- De skal have mere selvtillid, når de går mod mål, og når de forsvarer, skal man kunne se viljen i øjnene. Den gejst, der skal være i forsvarsspillet, mangler de, siger Bojana Popović til TV 2 SPORT.

- Når du har en følelse af, at du kan dække godt op, får du mere ro i hovedet. Hvis du ikke har den følelse i kroppen, bliver du samtidig usikker i angrebet.

Men 39-årige Popović, der har repræsenteret både Slagelse og Viborg, ser muligheder i den danske spillertrup. 

- De har ikke vist nok til at komme i semifinalen, men nu kan de gå efter 5. pladsen, og det vil også være et godt resultat for dem. Men hvis man ser på, hvilket potentiale de har, kan de sagtens komme højere op. Danmark kan spille meget bedre og nå mere.

Under niveau

Som spiller nåede Bojana Popović otte sæsoner i den bedste danske række, og hun følger stadig Danmarks bedste håndboldhold.

- Jeg har set meget Champions League, hvor Mette Tranborg spiller rigtig godt for Odense, men lige nu lever hun ikke op til sit niveau. Stine Jørgensen har været skadet og er ikke på samme niveau som de andre spillere, men selvfølgelig kan hun også gøre det bedre, siger hun.

- Hvis spillere som dem gør det lidt bedre, kan hele holdet præstere meget mere. Jeg synes ikke, resultaterne i de sidste kampe viser, hvad de kan. Danmark har et godt hold, men de viser det ikke endnu. 

Det er i begge ender af banen, den er gal, forklarer Popović.

- De kan meget mere i forsvaret, og målvogterne burde gøre det bedre. Danmark giver for meget plads til de andre hold.

- I angrebet laver de for mange fejl, og hver gang glemmer de at løbe hjem, så modstanderne får nemme mål. Jeg synes, de mangler at stå sammen og give mere som hold. Det, som de har vist indtil nu, er ikke godt nok. 

Målfarlige fløje

Modsat Danmark, der ikke længere kan nå en semifinale, lever Montenegros håb endnu. 

- De står i en bedre position før kampen, men man ved aldrig, hvem der passer til hvem i de sidste kampe, siger Bojana Popović.

Når alt kommer til alt, ser hun det hold, hun selv tog OL-sølv med i 2012, som favoritter. Chancerne er 65-35 i montenegrinernes favør, vurderer Popović. 

- Montenegro har vist mere. De er klar til at spille tætte kampe, hvor karakter, mentalitet og selvtillid bliver afgørende, som da de vandt over serberne.

Særligt Jovanka Radicevic og Majda Mehmedovic, der begge har scoret over 25 mål ved EM, har imponeret den tidligere landsholdsspiller.

- De to fløje har vist virkelig godt niveau. De er begge hurtige i kontrafasen, spiller godt i forsvaret og giver hele holdet selvtillid og god energi, så de er virkelig vigtige, fortæller Bojana Popović.

Se Danmark mod Montenegro onsdag klokken 15.45 på TV 2 og TV 2 PLAY