Den evige debat: Eksperter sÄr tvivl om Klavs Bruuns valg

16x9
Klavs Bruun JĂžrgensen er tilfreds med sin udtagelse af Anne Cecilie de la Cour. Foto: Loic Venance / Ritzau Scanpix

EM-semifinalen er ikke lÊngere opnÄelig for det danske hold, der dog stadig kan nÄ at sikre deltagelse i den sidste weekend.

Det spinkle semifinalehÄb forduftede mandag aften, da Danmark blev udspillet af Rusland.

Derfor er det nÊsten uundgÄeligt, at den evige debat om landstrÊnerens udvalgte blusser op i nederlagets stund. OgsÄ selvom Klavs Bruun JÞrgensen og hÄndboldkvinderne stadig har mulighed for at spille sig videre til den sidste og afgÞrende del af EM: Finaleweekenden i Paris.

Trods en aktuel sidsteplads i mellemrunden kan Danmark nemlig komme til at spille om femtepladsen, der potentielt kan fÄ afgÞrende betydning for OL-kvalifikationen, hvis resultaterne i den sidste mellemrundekampe flasker sig.

Efter nederlaget til Rusland var det isÊr valget af Anne Cecilie de la Cour som substitut pÄ hÞjre back, der blev vendt af TV 2 SPORTs eksperter.

- Vi diskuterer ind i mellem positionen omkring Mette Tranborg. Hvor meget han hun klare, og hvad skal der til for at erstatte eller supplere hende? Der har Klavs Bruun sagt, at det bedste valg er Anne Cecilie de la Cour. Der er jeg bare nÞdt til at sige: Det passer ikke, siger TV 2 SPORTs hÄndboldekspert Bent Nyegaard og tilfÞjer:

- Anne Cecilie de la Cour spillede forfÊrdelige kampe for KÞbenhavn HÄndbold, og hun var slet ikke klar til at trÊde ind pÄ landsholdet. Jeg ved godt, at hun kan holde til den rolle, Klavs Bruun giver hende, men Burgaard spillede jo masser af fine kampe op mod mesterskabet.

Trine Nielsen, der ligeledes er hĂ„ndboldekspert pĂ„ TV 2 SPORT, ’savner ogsĂ„ en substitut til Mette Tranborg’, som hun formulerer det.

- Anne Cecilie de la Cour er ikke kommet godt ind i den her turnering, og hun har fÄet meget, meget fÄ minutter. Jeg vil gerne se Mette Tranborg pÄ virkelig hÞjt niveau i 40 minutter i stedet for at se hende pÄ et lidt lavere niveau i 55 minutter.

- NÄr hun skal spille sÄ meget, sÄ synes jeg, hun Þkonomiserer lidt med krÊfterne, siger Trine Nielsen.

Anne Cecilie de la Cour er noteret for 25 minutter pÄ banen i Danmarks fÞrste fem kampe. Hun er en af fire danske spillere, der har spillet under en halv time i lÞbet af de fem gange 60 minutter. De la Cour har scoret tre mÄl pÄ otte forsÞg, mens hendes kollega pÄ hÞjre back har fÄet 270 minutter pÄ banen og scoret 16 mÄl pÄ 28 afslutninger.

Klavs Bruun er tilfreds

Klavs Bruun JĂžrgensen, er det en position, hvor det er svĂŠrt for dig at skifte ud?

- Ja, det er det det, fordi Anne Cecilie ikke dĂŠkker op. Hun kan godt, men det er usikkert. Det er vi udmĂŠrket klar over, og det var en del af beregningen.

- SpÞrgsmÄlet vil sÄ blive, om jeg skulle have haft en anden med i stedet for Anne Cecilie? Det synes jeg ikke. Jeg synes, hun er den rigtige at have med. Dem, der er derhjemme, havde ikke vist et niveau, der gjorde, det skulle have vÊret anderledes.

- Jeg er grundlĂŠggende tilfreds med Anne Cecilie, fordi hun udfylder rollen sĂ„ godt, som hun kan. Hun piber ikke over, at hun sidder ude – men kommer ind og gĂžr sit bedste hver gang. Det er som udgangspunkt et godt sted at vĂŠre.

Afstemning

Anne Cecilie de la Cour fÄr mulighed for at overbevise de to eksperter, nÄr Danmark spiller den sidste mellemrundekamp onsdag eftermiddag.

Se Danmark – Montenegro pĂ„ TV 2 og TV 2 PLAY onsdag klokken 15.45.