Håndbold

KIF-streg forlader klubben midt i sæsonen og rejser hjem

Cyril Viudes vil gerne hjem til Frankrig og stopper i KIF Kolding til nytår. En afløser er på vej, siger klubbens formand.

I over syv sæsoner har Cyril Viudes været en del af KIF Koldings op- og nedture i dansk håndbold. Men om få uger er det slut.

Den 36-årige franskmand forlader klubben til nytår og rejser hjem til Frankrig - et halvt år før kontraktudløb.

Det bekræfter KIF Koldings bestyrelsesformand Brian Stein.

- Vi ville gerne beholde ham, men Cyril har selv ønsket at komme hjem nu, og det vil vi ikke stå i vejen for. Han har været en loyal spiller i klubben i mange år, siger Brian Stein til TV 2 SPORT. 

Den franske stregspillers sidste kamp bliver den 22. december, når KIF Kolding møder Skanderborg på udebane i sidste spillerunde, inden herreligaen går på pause på grund af VM-slutrunden i januar. 

Cyril Vuides har vundet to danske mesterskaber med KIF. Det var i 2014 og 2015, da klubben spillede under navnet KIF Kolding København. 

Trods franskmandens farvel kommer KIF Kolding dog næppe til at spille resten af sæsonen med en stregspiller mindre på holdkortet. Ifølge bestyrelsesformanden forventer klubben snart at kunne præsentere en erstatning til stregen. 

KIF Kolding ligger aktuelt nummer 10 i herreligaen - tre point efter Sønderjyske på den ottendeplads, der giver adgang til slutspillet.