EM håndbold

Norges stjerner kan rejse hjem fra EM uden en krone

EM-guld giver 90.000 norske kroner, men en sjetteplads eller dårligere giver ikke en krone. Tirsdag aften spiller Norge for at undgå EM-fiasko.

Norges håndboldkvinder er vant til en fin mesterskabsbonus før jul.

Men rumænsk sejr over Spanien og norsk pointtab til Holland tirsdag aften vil udelukke de norske stjerner fra medaljekampene ved EM for første gang i 18 år.

Samtidig vil det give nordmændene den ringeste EM-bonus i tilsvarende antal år. Eller måske ingen. For lige siden mesterskabet i 2002 har Norge altid været at finde i finalen.

- Ikke tænkt på bonus

Taber Norge til Holland kan Thorir Hergeirssons spillere dog stadig nå femtepladsen og en personlig bonus på 10.000 norske kroner, men ender de på sjettepladsen eller dårligere i Frankrig, får de ikke en eneste krone fra håndboldforbundet, NHF.

- Jeg har ikke et sekund tænkt på bonus ved dette EM. Det har været så meget andet at tænke på, har Stine Bredal Oftedal udtalt til norske Dagbladet med hentydning til de usædvanlige norske nederlag.

Norges EM-bonus

Udbetaling pr. spiller ved EM:

  • Guld: 90.000 norske kroner
  • Sølv: 60.000 norske kroner
  • Bronze: 40.000 norske kroner
  • 4.-plads: 17.000 norske kroner
  • 5.-plads: 10.000 norske kroner

Hver spiller får 30.000 norske kroner for at kvalificere Norge til VM, EM eller OL. Dette er et tillæg til den eventuelle mesterskabsbonus.

Kilde: Dagbladet.no.

Norges dårligste EM-placering nogensinde er sjettepladsen i Rumænien i 2000. Før det var de norske spillere lige så godt kørende som i perioden 2002-2016.

I 1994 vandt de bronze, i 1996 tabte de finalen til Danmark, men to år senere i Holland tog de revanche i guldkampen.

Guld giver 90.000 kroner

Skulle Norges håndboldkvinder med god hjælp skabe et julemirakel af de helt store og genvinde EM-guldet, kan de hver især se frem til en bonus på 90.000 norske kroner. Svarende til cirka 69.000 danske kroner.

Det er en stigning fra EM i 2016, hvor guld gav 75.000 norske kroner til hver spiller.

En EM-medalje, eller en fjerdeplads såfremt Frankrig får medalje, vil ligeledes udløse en ekstrabonus på 30.000 norske kroner til hver spiller.

Det norske håndboldforbund belønner nemlig spillerne økonomisk for kvalifikation til mesterskaber (VM, EM og OL), og en så god præstation i Frankrig vil give en plads ved VM i Japan næste år.

Skal slå Holland

Klokken 21.00 og cirka halvanden time frem holder Norge vejret. Her spiller håndboldkvinderne mod Holland, og de skal vinde. Nogle timer forinden mødes Rumænien og Spanien.

Se begge kampe på TV 2 SPORT/TV 2 PLAY og bliv meget klogere på nordmændenes situation.