EM håndbold

Polman vil 'dræbe de norske monstre' i sine mareridt

Estavana Polman (th) og Holland har en rigtig skidt statistik mod Norge. Tt News Agency / Scanpix Denmark

I 19 år er det ikke lykkes Holland at slå Norge ved et mesterskab.

Se Holland-Norge kl. 21 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Kampen mellem Holland og Norge er ekstremt betydningsfuld for begge mandskaber på den videre vej ved EM.

Holland kan med ét point i kampen sikre en plads i semifinalen, mens Norge er tvunget til at vinde, hvis det spinkle håb om en plads i semifinalen skal holdes i live.

Kigger man i historiebøgerne, kommer Norge til at holde håbet i live. Norge har ikke tabt til hollænderne siden VM i 1999, og i tre af deres sidste fire kampe har Norge vundet med otte mål eller mere.

Herunder måtte Holland nøjes med sølv ved både VM i 2015 og EM i 2016 efter finalenederlag til håndboldstormagten.

- De er monstre i mine mareridt. Nu håber jeg at dræbe monstrene, så jeg ikke længere skal have mareridt om dem, siger Team Esbjerg-spilleren Estavana Polman til norsk TV 2.

Norge har ikke haft et EM, som Norge plejer.

Norge er i godt humør

Syv gange er nordmændene blevet europamester, men ved det indeværende mesterskab har Norge tabt to kampe til Tyskland og Rumænien.

Netop rumænerne slog Holland overbevisende, hvilket har sikret dem et gunstigt udgangspunkt før hollændernes sidste to kampe, hvor blot ét point er nok til avancement.

- Vi har aldrig slået Norge før, så det bliver svært. Alle kampe er hårde. De vandt den sidste kamp (mod Ungarn, red.) stort. Vi mødte dem i byen i går, og de er i godt humør, siger Odense-målmanden Tess Wester, som dog mener, at det kan være et perfekt tidspunkt at møde Norge på, nederlagene taget i betragtning.

- Men Norge har et virkelig godt hold, og de har store forventninger i hjemlandet. Det kan være hårdt for pigerne. De har også nogle skader, så det er et lidt andet hold, men det betyder ikke, at de ikke kan spille håndbold.

Hårde programmer

Fælles for Norge og Holland er, at deres EM-program i mellemrunden er noget spøjst.

Hollands danske landstræner har kritiseret programmet, hvor de har tre kampe på fire dage. Omvendt har Norge haft den længste kamppause nogensinde på hele fire dage. Til gengæld er der blot 17 timer fra, de går fra banen efter Holland-kampen til onsdagens sidste mellemrundekamp mod Spanien.

- Det er krævende både fysisk og mentalt. Det burde være muligt at lægge kampene anderledes med så mange dage at tage af, siger den tidligere norske landsholdsspiller Karoline Dyhre Breivang til VG.

Selv med en sejr over Holland kan Norge ikke selv afgøre sin EM-skæbne.

Mens de selv skal vinde de sidste to kampe, skal de samtidig håbe på, at enten Holland også taber sin sidste kamp mod Tyskland, eller at Rumænien taber til Ungarn med tre mål eller mere.

Andre scenarier med uafgjorte resultater eller for eksempel et rumænsk choknederlag il Spanien kan også give Norge en chance for at spille sig til semifinalen.

Kampen mellem Holland og Norge spilles tirsdag klokken 21 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.