EM håndbold

Russer straffes for voldsom tackling på Højlund

Antonina Skorobogatchenko har fået karantæne og må derfor sidde over i Ruslands kamp mod Sverige.

Det har fået en konsekvens, at Antonina Skorobogatchenko skubbede Mie Højlund i gulvet i mandagens EM-kamp mellem Danmark og Rusland.

Det europæiske håndboldforbund, EHF, har besluttet at tildele hende en karantæne, fordi de betegner det som 'usportslig opførsel'.

Dermed kommer den 19-årige højre back ikke i kamp i Ruslands sidste kamp i mellemrunden mod Sverige. Det ærgrer den russiske træner, Evgeny Trefilov.

- Det er en skam, at Antonina vil misse kampen. Det er vigtigt for en ung håndboldspiller at få mere træning, og jeg havde tænkt mig at give Skorobogatchenko mere spilletid for at få hende ind i turneringen. Hun har ikke været specielt heldig ved slutrunden, men jeg vil støtte hende i denne situation, siger Trefilov til det russiske håndboldforbunds hjemmeside.

Mie Højlund var i gang med at udføre et hopskud, da hun blev skubbet af Skorobogatchenko, og den danske playmaker havde ikke mulighed for at tage fra i faldet. 

Hun landede direkte på sin højre skulder og lå i smerte i flere minutter. Det kunne give bange anelser, da Højlund tidligere har døjet med skulderproblemer. Hvilket var årsagen til, at hun meldte fra til VM sidste år.

Selvom slaget var voldsomt nok til, at Højlund måtte sidde over i tirsdagens træning, fortæller hun, at hun nok skal blive klar til kampen mod Montenegro.

- Jeg har det bedre, end jeg troede, jeg ville have det. Og i går i faldet mærkede jeg faktisk ikke, at min skulder bliver ramt. Men den er lidt irriteret i dag, og jeg tror ikke, det er noget alvorlig, men vi sparer den lidt, sagde Mie Højlund til TV 2 SPORT inden tirsdagens træning.

Rusland er allerede kvalificeret til semifinalen inden kampen mod Sverige, der spilles onsdag klokken 18. Danmark og Montenegro spiller om tredjepladsen i gruppen klokken 15.45. Begge kampe kan ses på TV 2 PLAY.