EM håndbold

Montenegro-stjerne utilfreds med manglende rødt kort til dansk profil

Tacklingen på Durdina Jaukovic blev heftigt diskuteret på banen. Efter kampen var den også et tema.

Der var tænding og tæsk i luften i EM-kampen mellem Danmark og Montenegro onsdag eftermiddag.

En af dem, der både skød med bolde og hårde tacklinger, var den danske bagspiller Anne Mette Hansen, hvis tackling på Durdina Jaukovic kort før pausen skabte debat.

- Den er god. Den sidder lige, hvor den skal, siger Anne Mette Hansen med et stort smil til TV 2 SPORT efter kampen.

Mens Durdina Jaukovic lå i gulvet, var dommerne fra Moldova, Alexei Covalciuc og Igor Covalciuc, hurtige til at sende danskeren ud på bænken i to minutter. Men ikke mere end det, selvom den montenegrinske bænk var rasende over det manglende røde kort.

Efter kampen havde de ikke ændret mening om forseelsen.

- Jeg synes, der er rødt kort. Det er jeg overbevist om, siger Montenegros cheftræner, Per Johansson, hvis anfører er af samme overbevisning:

- Helt sikkert. Hvis en spiller fra Montenegro havde gjort det samme, havde I talt om det i tre dage, siger Jovanka Radicevic.

Udover det manglende røde kort undrer hun sig også over, at dommerne ikke tog sig tid til at overveje forseelsens karakter.

- Vi er ikke her for at gøre dommernes arbejde, men i denne situation, hvor der er tale om en hård tackling, kan de vælge at se den igennem på video. Det gjorde de ikke.

Jaukovic betalte tilbage

Anne Mette Hansen var aldrig bange for at få det røde kort, fordi dommerne sendte to fingre i vejret nærmest i samme øjeblik, som Durdina Jaukovic faldt til jorden. Gennem hele turneringen har danskerne fået mange udvisninger, og hver gang har de talt om, at de skal undgå de dumme af slagsen.

- Hvis vi skulle have udvisninger, så skulle det være, fordi montenegrinerne lå ned bagefter, siger målvogter Sandra Toft.

Også ”synderen” er glad for tacklingen.

- Den gjorde i hvert fald ondt på hende. Den er til to minutter. Men hun rammer ind i min skulder og falder ned, siger Anne Mette Hansen.

Durdina Jaukovic fik – måske – betalt lidt tilbage senere i kampen, da hun i en skudafvikling ramte Anne Mette Hansen, som straks faldt til gulvet.

- Det er en del af gamet, og det har jeg ikke noget problem med.

- Så længe man kan tåle at give nogle tæsk, skal man også tåle at tage nogle, siger Anne Mette Hansen.

Det lignede tilbagebetaling for første halvlegs svinestreg. Video: TV 2 SPORT

Tacklingen tændte danskerne

Der var kun 12 sekunder tilbage af første halvleg, da Anne Mette Hansen fik ram på Durdina Jaukovic. Et perfekt tidspunkt til sådan en tackling, hvis man spørger Trine Østergaard.

- Tacklingen gav holdet rigtig meget. Først nåede man lige at tænke: ”Bare de ikke vil se den igennem på video”. For det ser altid voldsomt ud. Men jeg synes også, at hun rammer den rent. Der er jo ikke noget svinsk over det.

De montenegrinske spillere mener, at den er til rødt kort. Er den det?

- Hvis det var til rødt kort, tror jeg også, at hun havde fået det, lyder det uden tøven fra højrefløjen.

Efter pausen hentede Montenegro ind på den danske føring, men i sidste ende lykkedes det danskerne at vinde 24-23. Anne Mette Hansen blev kåret som kampens spiller.