EM håndbold

Norske frustrationer over sen dopingkontrol

De norske håndboldspillere har ikke kun været presset inde på banen. Også uden for linjerne udfordres Norge ved EM.

Med kun 17 timer mellem Norges skæbnekampe ved EM har spillerne så travlt med at restituere, at en dopingtest er nok til at frustrere landsholdsledelsen.

Efter Norges knusende sejr over Holland tirsdag aften blev stregspillerne Heidi Løke og Kari Brattset peget ud til dopingkontrol. Ifølge Dagbladet var de to spillere stadig til kontrol, da resten af holdet kom hjem til hotellet omkring klokken 23.30, og det har angiveligt skabt frustrationer. 

- Der har været tre hviledage i træk, hvor de kunne komme og teste os på hotellet, siger landsholdslægen Nils Leraand ifølge Dagbladet.

Mediet skriver også, at det blot er tredje gang under EM, at nogle af holdets spillere udtages til en dopingprøve. Det får tirsdagens dopingtest til at se ekstra ubelejlig ud.

Ikke optimalt 

Landstræner Thorir Hergeirsson bekræftede over for Dagbladet, at de to spillere var til dopingprøve.

- Men jeg har ikke lyst til at sige noget om det, sagde landstræneren, mens han rystede på hovedet.

Det er ikke optimalt med så kort tid til den næste kamp?

- ­Nej.

Norge spillede den sene kamp tirsdag aften, og onsdag eftermiddag skal de på banen i den første kamp i Nancy. Klokken 22.24 sluttede kampen mod Holland, og allerede klokken 15.45 fløjtes den sidste mellemrundekamp mod Spanien i gang. Det giver Norge 17 timer og 21 minutters pause mellem kampene.

Onsdag skal alle mellemrundeholdene i aktion, og kun få ting er afgjort inden sidste spillerunde. Norge kan eksempelvis stadig nå at spille sig videre til semifinalen. Få overblikket her: