EM håndbold

Spiller og tilskuere græd, da verdens bedste spiller skreg i smerte

Cristina Neagu, der de sidste to gange er blevet kåret som verdens bedste håndboldspiller, blev kørt direkte på hospitalet efter et grimt solouheld.

Rumænien var nede med 27-26 med under 10 minutter tilbage af kampen mod Ungarn og havde alvorligt brug for landets superstjerne i bestræbelserne på det ene point, der kunne sikre en plads i EM-kvartfinalen.

Så indtraf uheldet. Relativt uprovokeret røg Cristina Neagu i gulvet med et stort skrig. Efterfulgt af flere skrig.

Da hun løb forbi sin direkte modstander, fik hun et knæk eller vrid i højre knæ.

- Det var skidt at se på. Fuldstændig forfærdeligt. Det der knæk ligner en korsbåndsskade. Det er fuldstændig forfærdeligt for Cristina Neagu, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen, der kommenterede kampen.

Kørt direkte på hospitalet

Cristina Neagu blev båret fra banen, alt imens tv-billederne af nogle rumænske tilskuere og medspilleren Melinda Geiger i gråd rullede.

- Det viser jo, hvor kolossalt stor Neagu både er internt på holdet, men også i hele Rumænien, siger Peter Bruun Jørgensen.

En rumænsk tilskuer og Melinda Geiger i tårer efter solouheldet.

Cristina Neagu har ved de to seneste kåringer fået prisen som IHF World Player of the Year - verdens bedste spiller.

Neagu spiller til daglig i CSM Bucuresti. Under EM er hun gået forbi ungarske Agnes Farkas som den mest scorende spiller nogensinde ved EM.

Hun nåede op på 9 mål i kampen og 44 i alt ved EM, før knæet forsvandt under hende.

Ifølge det rumænske medie Gazeta Sporturilor blev Neagu omgående kørt på hospitalet. Mediet skriver også, at landstræner Ambros Martín med det samme hasteindkaldte Bianca Bazaliu.

Den store leder

Landstræneren nåede ikke selv at se til eller høre fra Neagu, før hun blev fragtet på hospitalet, og han ved ikke, hvor galt det står til.

- Vi ved det ikke præcist endnu, men det ser ikke godt ud. Vi må se. Da det skete, var det hårdt for hende og alle andre. Jeg håber ikke, det er alvorligt. Det bliver en hård situation for os, siger han til TV 2 SPORT.

- De fortalte mig, at hun ikke har det godt. Hun er vores leder og er der altid i de vanskelige situationer. Hun hjælper og er en vinder, og vi vil savne hende meget.

Tæt på semifinalen trods nederlag

Rumænien tabte kampen til Ungarn, men har stadig en pæn chance for at gå videre til semifinalen. Det kræver blot, at Tyskland ikke slår Holland med 13 mål eller mere.

Cristina Neagus uheld kaster dog en skygge over udsigten til en plads i semifinalen i den rumænske lejr.

- Jeg har så ondt af hende og af os, for vores spil kredser sig om hende. Vi giver ikke op, men hun er så vigtig for os. Jeg håber af hele mit hjerte, at det ikke er noget slemt. Men jeg ved det ikke, sagde en tydeligt rørt Crina Pintea til TV 2 SPORT kort efter kampen.

- Selvfølgelig græder de (spillere og tilskuere, red.), for det er hårdt, når sådan noget sker. Det er virkelig hårdt.

Kampen mellem Holland og Tyskland, der afgør rumænernes skæbne, spilles klokken 21 og kan ses på TV 2 PLAY.