EM håndbold

Helle Thomsen i ny kritik af EM: - Det er under al kritik

Hollands danske landstræner Helle Thomsen langer igen ud efter det europæiske håndboldforbund for planlægningen af EM.

De hollandske håndboldkvinder skulle igennem tre mellemrundekampe på bare fire dage, før de onsdag aften omkring klokken halv 11 kunne juble over en plads i semifinalerne.

Derfor rejser Holland torsdag i bus fra Nancy til Paris. En tur på omkring fem timer, som ifølge landstræner Helle Thomsen absolut skulle foregå fra morgenstunden.

- Det bliver lidt sindssygt. Hernede er det arrangeret således, at man skal rejse klokken 9. Vi ville gerne have haft en bus senere, så vi kunne få lov til at sove, men det kan man ikke få lov til her på grund af sikkerhed, siger Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

- Vi må bare hurtigt hjem og se, om spillerne kan få tre, fire timers søvn, og så må vi til Paris. Og det glæder vi os rigtig meget til.

Løfter igen pegefingeren

Onsdagens hændelser i de afgørende mellemrundekampe fik dog yderligere benzin på bålet, da den rumænske superstjerne Cristina Neagu tilsyneladende kom alvorligt til skade i nederlaget til Ungarn.

Rumæniens største stjerne bliver båret fra banen, og er formentlig færdig ved dette års EM. Video: Magnus Stig Christensen

Helle Thomsen har tidligere kritiseret kampprogrammet ved EM, og Neagus skade og det stramme program frem mod semifinalen mod Frankrig får Thomsen til at løfte pegefingeren igen.

- Jeg kan ikke præcis sige, at det er fordi, hun også spillede i går, men jeg ved, at Neagu var helt smadret efter kampen. Hun var træt, og det tror jeg, de fleste spillere er på det her tidspunkt. Når man så spiller to kampe efter hinanden, er risikoen bare større. Det var jo bare et spørgsmål om tid, før der kom nogle skader, siger Helle Thomsen og tilføjer:

- Jeg synes, det er under al kritik, hvordan det her program er sat sammen. Det gælder også de næste dage. Nu har vi spillet tre kampe på fire dage. Vi skal rejse torsdag klokken 9. Vi skal rejse i fire, fem timer. Vi har en kamp dagen efter. Jeg synes ikke, det her er rimeligt, men sådan er livet. Vi tager det dag for dag.

Holland var før ramt af skader på nøglepositioner og rejste nærmest til EM uden stregspillere.

Stolte af semifinale

Siden blev stjernespilleren Nycke Groot ramt i hovedet af et knæ, som gør hende tvivlsom frem mod semifinalen. Alt det negative overskygger dog ikke den umiddelbare glæde over at være klar til kampene om medaljer.

- Vi er bare megastolte af, at vi er her, og så vil vi prøve at se, om vi kan finde nogle ressourcer og være lidt taktiske. Vi ved godt, at de der franskmænd er stærke og på hjemmebane, men vi glæder os helt vildt meget, siger Helle Thomsen.

Det bliver femte mesterskab i træk, at Holland når frem til semifinalerne og kampene om medaljer. Siden 2015 er det blevet til VM-sølv og -bronze samt EM-sølv.

Guldet har hollænderne stadig til gode, men et skridt på vejen er altså en sejr over Frankrig i fredagens semifinale.

Kampen spilles fredag og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.