Norsk stjerne lider af søvnmangel og hovedpine: - Jeg har det ikke godt

Dagen før Norges kamp om en potentiel billet til OL-kvalifikationen er Veronica Kristiansen alt andet end frisk.

- Det er ikke en god dag. Der er mange følelser og skuffelse indeni mig. Jeg er trist.

Dagen derpå er hård ved Veronica Kristiansen. Norge besejrede ganske vist Spanien i en af onsdagens tidlige kampe, men det rakte ikke til en plads i semifinalerne. 

- Jeg føler egentlig ikke, at jeg har sovet siden onsdag. Jeg har haft hovedpine og været uden appetit. Jeg har det ikke godt, fortæller den norske stjernespiller, der indtil for nylig spillede i Herning Ikast Håndbold (tidl. FCM), til VG.

De norske europamestre var meget tæt på at bevare chancen for at forsvare titlen fra 2016. Men Ungarn scorede ét mål for lidt i sejren over Rumænien, og da Holland vandt den sene kamp, var den norske EM-drøm endegyldigt knust.

- Personligt synes jeg, det er vældig vanskeligt, men jeg skal forsøge at snakke med nogen i aften, siger Kristiansen og peger på psykolog og tidligere topdommer Tom Henning Øvrebø som en, der kan forvente et prik på skulderen.

Ikke til at fatte

I stedet for medaljekampe venter nu en placeringskamp mod Sverige. Og den glæder Veronica Kristiansen sig ikke ligefrem til.

- Jeg føler mig absolut ikke kampklar, men jeg håber, det kommer. For mig personligt er det skidevanskeligt, men for holdet er det vigtigt med femtepladsen.

Femtepladsen er nemlig en adgangsbillet til OL-kvalifikationen, hvis mindst tre af de fire EM-semifinalister kommer i top syv ved næste års VM.

Skuffelsen over, at det ikke blev til mere, fylder mest hos den norske spiller. Ligesom landstræner Thorir Hergeirsson peger hun på det smalle åbningsnederlag som forklaringen bag det fejlslagne titelforsvar.

- Jeg kan stadig ikke fatte, at vi tabte til Tyskland, men det gjorde vi. Vi har selv sat os i den her situation, fastslår Veronica Kristiansen.

Du kan se det nordiske opgør mellem Norge og Sverige fredag klokken 14 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.