EM håndbold

Småsyg svensker slår målrekord: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Nathalie Hagman følte sig småsyg inden kampen mod Rusland, og så lavede hun et skørt løfte til holdkammerat Isabella Gullden.

Svenske Nathalie Hagman gjorde håndbold til en leg onsdag aften mod Rusland ved EM.

Her satte hun svensk rekord for flest scorede mål i en landskamp med 17 af slagsen på 18 forsøg.

- Det gik godt målt på mine chancer. Til slut kunne jeg skyde på hvad som helst, og det gik i mål. Det var en fantastisk følelse, som man ikke oplever ofte, siger Nathalie Hagman til TV 2 SPORT.

Sverige vandt kampen 39-30, og dermed var sejren aldrig i fare. Men alle Hagmans scoringer talte, for Sverige havde nemlig interesse i at vinde så stort som muligt for at forbedre sin målscore og dermed lægge pres på Frankrig i den sene kamp onsdag.

Gik ind til kampen småsyg

Bag Hagmans vanvittige statistik gemmer der sig en spøjs historie. Den tidligere Nykøbing Falster-fløj vågnede nemlig med en dårlig følelse i kroppen. Det fortæller den svenske stjerne Isabella Gullden.

- Hun er fantastisk. Hun sagde til mig før kampen: "Jeg scorer ti i dag". Men det var lidt for sjov, for hun følte sig småsyg. Og så går hun ind og scorer 17. Fantastisk, siger Isabella Gullden.

Kort inde i anden halvleg havde Nathalie Hagman gjort alvor af ordene, da hun havde lavet halvdelen af alle Sveriges mål.

I det øjeblik gik Gullden hen til Hagman og mindede hende om deres samtale på vej til hallen.

- Så sagde jeg: ”Nu har du ti, så nu er du færdig”. Men det var hun ikke.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er helt utroligt. Jeg fatter ikke, at hun kan lave så mange mål på 60 minutter. Det er imponerende.

Målhelten selv bekræfter historien.

- Jeg vågnede lidt småsyg, så vi jokede lidt på vej til kampen, og jeg sagde til ’Bella’: "Jeg laver ti mål", siger Nathalie Hagman.

Så du laver svensk scoringsrekord småsyg?

- Ja.

Hvordan gør man det?

- Det ved jeg ikke, siger hun og griner overrasket over det, hun netop havde præsteret.

Udover de mange mål leverede hun også to spektakulære oplæg.