EM håndbold

Verdens bedste fik frygtet melding – er ude af EM

Cristina Neagu har spillet sin sidste kamp ved EM i 2018. En af sportens største stjerner har beskadiget sit korsbånd.

Rumænien må undvære en af verdens absolut bedste håndboldspillere Cristina Neagu i de afgørende kampe om EM-medaljer.

Den stærke venstreback har beskadiget sit ene korsbånd så meget, at hun må forlade turneringen. Det skriver hun selv på Facebook.

- Desværre har jeg dårlige nyheder. Jeg frygtede en melding og undgik den ikke. Der er et brud på korsbåndet.

- Jeg bliver ved pigerne resten af turneringen, og jeg drømmer om at fortsætter sammen med dem.

Cristina Neagu har tidligere været korsbåndsskadet. Det var tilbage i 2013.

Tre gange har Cristina Neagu været kåret som verdens bedste håndboldspiller af det internationale håndboldforbund, IHF. Det var i 2010, 2015 og 2016. Prisen blev ikke uddelt i 2017. 

En stor profil 

Cristina Neagu har i flere år været Rumæniens største stjerne. Ved dette EM er hun holdets topscorer efter gruppespillet og mellemrunden. Neagu har scoret 44 mål på 82 forsøg. Det rækker til en andenplads på den samlede topscoreliste. 

Derudover har Neagu lagt op til 23 mål, hvilket er nok til at bringe ind på førstepladsen af pointlisten, der er en sammenlægning af mål og målgivende afleveringer.

Hun kom til skade med knæet med cirka otte minutter tilbage af den sidste kamp i mellemrunden. Neagu tog et løb ind mod midten af banen, hvor hendes knæ pludselige knækkede sammen. Verdensstjernen tog sig straks til knæet, inden hun blev båret fra banen. Allerede dér var det frygtet, at hun ikke ville komme tilbage og spiller mere ved denne slutrunde.

Ifølge det rumænske medier Gazeta Sporturilor bliver Bianca Bazaliu fra CSM Bucuresti skiftet ind i truppen i stedet for Cristina Neagu.

For Rumæniens vedkommende er det fredag, hvor holdet spiller semifinale mod Rusland. 

Se Rumænien - Rusland direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.