EM håndbold

Norsk profils skade er mere omfattende end først antaget

Amanda Kurtovic ødelagde sit forreste korsbånd i venstre knæ kort før EM i Frankrig. Mandag skal hun under kniven.

Først Nora Mørk, så Stine Skogrand og i den absolut sidste EM-testkamp blev det en realitet, at Norge også måtte undvære Amanda Kurtovic ved det igangværende mesterskab.

CSM Bucuresti-spilleren kom alvorligt til skade med sit venstre knæ, da hun var på vej ind i en duel med det franske forsvar ved Golden League på hjemmebane.

De første undersøgelser hos en knæspecialist viste, at Kurtovics forreste korsbånd var revet over, men at der ikke var yderligere skader i knæet.

Nye undersøgelser har imidlertid vist, at skaderne i knæet er lidt mere omfattende end først antaget. Lægerne skal også koncentrere sig om nordmandens menisk og noget brusk.

- Billederne viste, at der var nogle andre ting i tillæg til det overrevne forreste korsbånd. Nu skal man rette menisken i samme ombæring. Derudover er der noget brusk, som har irriteret lidt i flere år, der også skal tages, siger Amanda Kurtovic til norsk TV 2.

Den norske landsholdsprofil skal opereres på mandag.

- Det har været en udfordrende periode. Jeg har ventet på operationen længe, så nu glæder jeg mig til at få det overstået, siger 27-årige Kurtovic.

Har ikke set episoden

Amanda Kurtovic har tidligere fortalt, at hun var i chok og bange umiddelbart efter uheldet, men at hun samtidig godt var klar over, at korsbåndet var røget.

Hun har ikke set billeder eller tv-optagelser af episoden, hvor hun kom til skade.

- Og jeg kommer heller ikke til at gøre det. Jeg har set flere lignende skader ved dette mesterskab, og jeg får det dårligt, når billederne ruller over skærmen. Det er trist, at der er så mange tilfælde, siger Kurtovic til norsk TV 2.

Der har også været massiv kritik af det tætte kampprogram ved EM.

Selv om Amanda Kurtovics knæskade er lidt mere omfattende, har det ingen betydning for hendes genoptræningsperiode. Hun er fortsat ude i ni måneder.

Fredag klokken 14.00 spiller Norge om femte-/sjettepladsen ved EM. Modstanderen er Sverige, og du kan se kampen på TV 2 SPORT/TV 2 PLAY.