Norsk stjerne ville ønske, at VM begyndte om en uge

Norge sikrede sig fredag femtepladsen ved EM i Frankrig, og den har de norske spillere lidt svært ved at fordøje.

En flok velspillende nordmænd havde netop givet naboerne fra Sverige en håndboldlektion ved EM, men sejren på 38-29 kunne ikke bringe en ubetinget eufori frem.

- Jeg er meget stolt af måden at slutte på, men det er lidt for sent, og derfor går vi ud af turneringen med en bittersød fornemmelse, siger den norske anfører, Stine Oftedal Bredal, til TV 2 SPORT.

De ellers så sejrsvante norske håndboldekvilibrister sikrede sig fredag eftermiddag en placering som nummer fem ved EM i Frankrig, og dem samler de ikke på.

- Vi ville jo så gerne have spillet med i semifinalen i stedet for. Vi var meget ivrige efter at spille en god kamp og tage femtepladsen. Så det var dejligt, at vi fik så godt et resultat, siger Camilla Herrem.

Norges egen skyld

Femtepladsen er Norges dårligste placering ved et europamesterskab siden 2000. Årsagen til den sekundære placering ved årets slutrunde skal findes i gevaldige startvanskeligheder i det indledende gruppespil.

Her åbnede de norske favoritter med et nederlag på et enkelt mål til Tyskland og senere en ydmygelse mod Rumænien. Siden har nordmændene gjort rent bord med fire suveræne sejre over henholdsvis Ungarn, Holland, Spanien og senest Sverige. De fire kampe har Norge vundet med samlet set 42 overskydende mål.

- Nu føler jeg, at vi er der, hvor vi skal være. Vi har sat os selv i denne situation, og vi var afhængige af andre resultater, siger Camilla Herrem.

Men lige lidt hjalp det på håbet om en semifinaleplads, for de andre resultater flaskede sig lige akkurat ikke, som de skulle.

Hvordan er det at forlade turneringen på denne måde?

- Det er meget svært. Det er vores egen skyld. Vi skulle have været bedre i begyndelsen af turneringen, men det var vi ikke, siger Stine Oftedal Bredal, som trods de mange kampe i benene sagtens kunne blive ved.

- Det ville være perfekt, hvis VM allerede begyndte om en uge, siger hun og smiler.

Det gør det dog ikke. Det begynder den 30. november til næste år i Japan, og Norge er med det skuffende EM endnu ikke kvalificeret.

EM er slut for de norske spilleres vedkommende, men det er det ikke for Rumænien, Rusland, Frankrig og Holland.

Hvor gode er I lige nu sammenlignet med de fire semifinalister?

- Sådan som vi spiller nu, havde vi nok fortjent at være der. Men det hjælper jo ikke noget, når vi ikke var gode nok i begyndelsen. Rusland og Frankrig er rigtig gode, så det er ikke sådan, at vi bare ville være strøget i finalen, hvis vi havde mødt dem i semifinalen, siger Stine Bredal Oftedal.