EM håndbold

Norsk veteran fik ekspert til at klappe efter utrolig detalje

Norske Camilla Herrem rundede EM-scoring nummer 100 i kampen mod Sverige. Mange af dem er scoret med trickskud.

"Det er frækt." "Elegant." "Herligt håndled." "Skruer helt perfekt." "Vi sidder bare og klapper."

Ovenstående er et udpluk af udbrud fra TV 2 SPORTs kommentatorer og eksperter under EM i håndbold, når norske Camilla Herrem har sendt bolden i nettet.

Herrem blev indkaldt til den norske trup, da Thea Mørk måtte forlade EM med en skade, og i fem kampe har hun scoret 16 mål. Knap halvdelen - syv af målene - er sat ind med trickskud, især skruebolde, men undervejs lavede hun også et fræk lob, som hun efter eget udsagn aldrig havde prøvet før.

EM blev for Herrems og Norges vedkommende lukket ned med en knusende sikker sejr over Sverige i kampen om femtepladsen. Herrem var igen i hopla og rundede mål nummer 100 ved EM.

Hendes første scoring blev sat ind med en skruebold indenom målvogteren, men kampen vil nok især blive husket for scoringen til 28-20.

- Vi sidder bare heroppe og klapper i vores hænder. Nøj, hvor er det godt lavet, sagde ekspert Lærke Møller under kommenteringen.

Emilie Arentzen vippede bolden op i luften. Herrem sprang ind i feltet, greb bolden og lavede sin karakteristiske skruebold.

Emilie Arntzen og Camilla Herrem stod for kampens detalje, da Norge udraderede Sverige i kampen om femtepladsen. Video: Bo Bentsen

Målmændene ved, den kommer

Herrem er kendt for skruebolden og tricks, og det er noget, Lærke Møller nyder at se på.

- Jeg synes, det er fantastisk med de her spillere, som tør lege med bolden og udvikle og udfordre sig selv. Selvom målmændene ved, den kommer, er det så flot og vidner om høj kvalitet, at man stadig gør det på nogle af verdens bedste, siger Lærke Møller.

Camilla Herrem blev mor i sommer, men gjorde lyncomeback for sin klub, Sola, 53 dage efter føldslen.

Landstræner Thorir Hergeirsson skønnede dog, at Sanna Solberg og Thea Mørk var bedre, og derfor blev Herrem vraget efter 12 slutrunder for Norge i træk.

Siden blev hun så kaldt ind og var en del af Norges store comeback efter en elendig start på EM. Norge manglede blot én scoring for at nå semifinalen, men måtte altså tage til takke med kampen om femtepladsen - nordmændenes dårligste EM-facit i 18 år.

Kedeligt at skyde på samme måde

Men Herrem kunne alligevel smile efter kampen mod Sverige, da hun skulle sætte ord på, hvad der er med hende og de mange tricks.

- Jeg synes, det er sjovt at gøre. Man skal vise, at man har det lidt sjovt på banen, hygge sig og gøre lidt andre ting. For jeg synes, det er lidt kedeligt bare at skyde på samme måde hele tiden, siger Herrem til TV 2 SPORT.

Lyn-analyse

Hun gør det, når hun hopper ind i feltet, at hun holder armen højt, så hun kan lave et hvilket som helst skud. Den korte tid fra, at armen er højt til skruebolden, gør, at målmanden ikke kan nå at reagere.

Medspillerne nyder også de lækre detaljer - men nyder også, når det ind imellem mislykkes.

- Hun er lidt… Hvordan skal jeg sige det? Lidt en klovn, siger Stine Bredal Oftedal til TV 2 SPORT og bryder ud i grin.

- Hun gør sådanne ting bedst. Der er ikke mange kvindespillere, som gør det så godt som hende, så det er flot.

Og når hun så lige brænder en, er det så fint nok?

- Ja, det går nok. I hvert fald når stillingen er, som den er i dag.

Tidligere på slutrunden fortalte Camilla Herrem om en træner, hun havde, da hun spillede i den rumænske klub Baia Mare.

Træner ville stoppe det

Han beordrede hende til at stoppe med trickskud og lob. "Men jeg stoppede ikke med det," siger Herrem og griner.

Det ville også være vanvittigt, mener Lærke Møller.

- Så tror jeg, hun fuldstændig ville miste håndboldinteressen. Hun leger med bolden, og kan hun ikke få lov til det, tror jeg ikke, hun vil synes, det er sjovt. Når hun har så god teknik, kan jeg ikke forstå, at man som træner ser det som noget negativt med så mange forskellige varianter, siger hun.

- Hvis hun kun skulle skyde kort eller langt, ville hun stille og roligt dø i det, tror jeg. Det vil blive for kedeligt, og hun ville være stoppet for længe siden.

Og det er da heller ikke noget, som Thorir Hergeirsson blander sig i.

- Han siger ingenting. Han synes, det er fint.

Er du sikker?

- Nej, jeg ved det ikke. Så længe jeg scorer på det, er det fint, siger Camilla Herrem.

Et EM med mange lækre detaljer

TV 2 SPORTs eksperter Lærke Møller og Trine Nielsen er blevet bedt om at udpege de største øjeblikke ved EM-slutrunden i Frankrig.

Her pegede Lærke Møller på et hav af lækre detaljer og præstationer i verdensklasse.

- Jeg synes, det er noget af det flotte ved håndbold. Det individuelle spil i angrebet har været et højdepunkt for mig. Det her med at sætte sin modspiller i mand-mand-dueller. Der har simpelthen været så mange lækre eksempler under det her EM.

- Det, jeg så godt kan lide ved de her spillere, er, at de ikke bruger ret meget plads. Det har været en fornøjelse at følge.