Håndbold

Stor profil på vej væk: Skjern-keeper skal til fransk storklub

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Emil Nielsen tæt på en treårig aftale i Nantes fra næste sommer.

Emil Nielsen ser ud til at være tabt for Skjern - og for dansk håndbold. 

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er den 21-årige målmand, som i april fik debut på landsholdet, tæt på et sommerskifte til den franske klub Nantes.

TV 2 SPORT erfarer fra flere kilder, at Emil Nielsen og Nantes har forhandlet sig frem til en treårig aftale gældende fra næste sæson. 

Emil Nielsen har ellers kontrakt i Skjern frem til sommeren 2021 - altså for yderligere to sæsoner - men stærke præstationer i Champions League har gjort, at europæiske klubber har låst deres blik fast på Skjern-målmanden.

- Jeg kan bekræfte, at flere udenlandske klubber efter vores CL-succes i hele 2018 er interesseret i flere af vore spillere, skriver Skjerns Carsten Thygesen i en sms til TV 2 SPORT - uden at ville forholde sig direkte til oplysningerne om Emil Nielsen og Nantes. 

Ifølge flere af TV 2 SPORTs kilder er der tale om et salg af Emil Nielsen, men det er uvist, hvad Nantes i så fald betaler Skjern for at overtage stortalentet to år før kontraktudløb.

Det ses ofte i dansk håndbold, at de største talenter får indført frikøbsklausuler i deres kontrakter med præcise beløb for, hvad europæiske topklubber skal betale, hvis de ønsker at købe spilleren fri.  

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Emil Nielsen.

Et farvel til Emil Nielsen vil betyde, at Skjern skal ud og finde en ny målmand til næste sæson - og det kan vise sig at blive en vanskelig opgave på en spillermarked, hvor der ifølge flere kilder ikke er mange gode målmand ledige til sommer. 

I forvejen er også GOG på udkig efter en målmand til at afløse den snarlige håndboldpensionist Ole Erevik efter denne sæson. 

Nantes ligger nummer to i den franske liga - ét point efter storklubben PSG, hvor de danske landsholdsprofiler Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen spiller. Nantes formåede i sidste sæson at kvalificere sig til Final 4 i Champions League, hvor klubben tabte finalen til ligarivalerne Montpellier.