VM håndbold

Danmark slipper måske alligevel ikke for Nikola Karabatic

Den franske sportsavis L'Équipe afslører lørdag, at Nikola Karabatic er i Frankrigs bruttotrup til VM i januar.

Mandag blev landstræner Nikolaj Jacobsens VM-bruttotrup offentliggjort, og samme dag satte den franske landstræner Didier Dinart navn på de spillere, der kan komme i betragtning til hans endelige trup.

Blandt de 20 offentliggjorte navne var der - ikke overraskende - kun én Karabatic at finde: Luka Karabatic.

Storebror Nikola Karabatic var fraværende, fordi han i midten af oktober så sig tvunget til at gennemgå en operation i sin venstre fod, som han gennem længere tid havde haft store smerter i.

Lørdag kan den franske sportsavis L'Équipe dog afsløre, at den 34-årige Paris Saint-Germain-stjerne er i Dinarts bruttotrup til VM i Danmark og Tyskland i januar. Bruttotruppen må tælle 28 spillere.

Dermed kan Frankrigs landstræner udtage eller på hvilket som helst tidspunkt i turneringen skifte Nikola Karabatic ind i truppen, såfremt han bliver klar. Karabatic var ellers dømt ude i minimum fire måneder og stillet i udsigt at skulle misse VM.

- Det er hårdt at måtte opgive alt det, men samtidig vidste jeg, at hvis jeg fortsatte som nu, ville jeg ikke have nogen chance for at komme med til VM. Det var kun blevet værre og kunne have stoppet min karriere, sagde Nikola Karabatic i oktober.

Dinart i kontakt med PSG

I øjeblikket sidder franskmanden på tribunen, når Paris Saint-Germain (PSG) spiller kampe. Han er imidlertid i fuld gang med genoptræningen og gennemgår mange test, fortæller Didier Dinart til L'Équipe.

Landstræneren oplyser videre, at han er i tæt dialog med Paris-klubben om Karabatics situation.

- Da den udvikler sig godt, besluttede vi sammen denne proces (at udtage ham til bruttotruppen, red.), hvilket også var i spillerens interesse. Hvis det er nødvendigt at inkludere ham i truppen, er det hans læge, der skal beslutte, om han vil frigive ham eller ej, siger Dinart til avisen.

- Jeg har højt og helligt lovet Bruno Martini (PSG's direktør, red.), at enhver beslutning om 'Niko' vil blive taget i samråd med hans klub.

Frankrig tager hul på VM 11. januar. Her er modstanderen Brasilien. De dobbelte franske verdensmestre er også i gruppe med Tyskland, Serbien, Rusland og Korea.

Danmark og Frankrig er placeret i hver sin halvdel af turneringen, hvorfor de tidligst kan møde hinanden i en eventuel semifinale.

VM i Danmark og Tyskland spilles fra 10.-27. januar og kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.