EM håndbold

Dansk dommer er gået fra 3. Division til tre store finaler på kun fire år

Karina Christiansen og Line Hessedal skal dømme finalen ved den anden slutrunde i træk. De lader op ved at tænke på andet end håndbold.

Line Hesseldahl er en usædvanlige håndbolddommer.

På fire år har hun kæmpet sig fra den danske 3. Division til den absolutte verdenstop, og søndag skal hun dømme sin tredje store finale sammen med makkeren Karina Christiansen.

- Det er gået forholdsvist stærkt. Det har det gjort, både fordi Karina har hjulpet, men også fordi DHF har hjulpet rigtig meget. De andre dommerkollegaer og observatørerne har også været gode til at skrive undervejs, fortæller Line Hesseldal til TV 2 SPORT.

For et år siden var det også Line Hesseldal Hansen og Karina Christiansen, der dømte finalen ved VM. Champions League-finalen i 2017 blev ligeledes styret af det danske par, der havde svært ved at holde glæden tilbage, da de fik tildelt EM-finalen 2018.

- Vi gik op på værelset, og så tror jeg, vi råbte lidt. Og så ringede vi hjem til familie og venner og gav dem nyheden først, siger Line Hesseldal.

Råbte efter god nyhed

Parret fik den glædelige nyhed på et fælles dommermøde, hvor turneringens seneste kampe blev vendt. Derefter blev dommerne til fredagens og søndagens kampe udpeget.

- Vi havde ingen anelse om, hvad det kunne blive, fortæller Karina Christiansen og tilføjer: Men vi håbede selvfølgelig, det var nogle af de gode kampe. Eftersom vi ikke har dømt i over en uge, så håbede vi, det kunne blive vores tur.

Til hverdag har de to topdommere et arbejde ved siden af dommergerningen, men under EM-slutrunden er Christiansen og Hesseldal dommere på fuld. Næsten. De sørger nemlig for at koble mentalt af, når de ikke forbereder sig på finaleholdenes spillestil og taktik. Dommerparret har valgt at bo sammen på et julepyntet dobbeltværelse for at tænke på noget andet en håndbold. 

- Det der med julehyggen skaber også en lidt afslappet stemning, inden vi skal på banen. Det bliver jo en helt vild oplevelse, slutter Karina Christiansen.

Søndagens finale mellem Rusland og Frankrig fløjtes i gang klokken 17.30. Kampen vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.