VM håndbold

Dansk stortalent gør tidligt comeback og melder sig VM-klar

For første gang i over tre måneder var Lasse Møller tilbage i kamp, da han fik spilletid for GOG mod Bjerringbro-Silkeborg.

Det kom som en overraskelse, da Nikolaj Jacobsen mandag udtog det danske stortalent Lasse Møller til VM-bruttotruppen.

Møller pådrog sig en ledbåndsskade i oktober og var meldt ude til februar. Men genoptræningen er gået over forventning, og han er igen klar til at spille kamp. Det fortalte han han forud for ligakampen mellem Bjerringbro-Silkeborg og GOG, hvor Møller gjorde comeback.

- Jeg har været god til at overholde genoptræningen. Og siden er det gået rigtig godt med træningen. Det hele har passet, og jeg føler mig tryg ved at spille både fysisk og oppe i hovedet. Det er nærmest det vigtigste, siger han til TV 2 SPORT.

Lasse Møllers træner i GOG, Nicolej Krickau, fortæller, at meldingen om at holde topscoreren ud til februar var en sikkerhedsmelding. 

- I Lasses tilfælde er det kun gået fremad og i et fornuftigt tempo. Samarbejdet med ham og staben har været rigtig godt. Han har været rigtig dygtig til at passe sin genoptræning. Mere end jeg havde forventet., lyder det med et smil fra GOG-træneren.

Har ikke sat forventningerne højt

Det er ni en halv uge siden, Lasse Møller blev skadet mod Lemvig-Thyborøn. Scanninger viste, at det var det midterste ledbånd i knæet, som var beskadiget. Derfor måtte GOG-profilen, som på det tidspunkt var topscorer i ligaen, forberede sig på, at VM ikke længere var muligt.

Som formen er nu melder han sig dog klar til at spille, hvis Nikolaj Jacobsen har brug for ham.

- Jeg sætter ikke mine forventinger op efter at blive udtaget, når jeg har siddet ude i så lang tid. Men rent fysisk tror jeg, at jeg vil være 100 procent på det tidspunkt, da jeg næsten allerede er 100 procent nu. 

GOG-spilleren Lasse Møller bliver skadet i kampen mod Lemvig. Video: Martin Gottschalk Aksglæde

Hvor meget kan du spille?

- Jeg tror, jeg ville kunne spille, så meget de vil have mig til. Men omvendt har jeg ikke trænet så meget endnu. Og det at spille kamp er en anden intensitet og sådan, så hvor meget det bliver til kan jeg ikke svare på, fortæller han.

Bedste følelse

Selvom Nicolej Krickau ligeledes siger, at Møller er fysisk klar til VM, så tror han, at det spillemæssigt vil se noget sværere ud for Møller at kunne bidrage.

Det er TV 2 SPORTs håndboldkekspert Daniel Svensson enig i. Han sammenligner situationen med Stine Jørgensen, som også var skadet helt op til kvindernes EM, men som alligevel blev udtaget og fik en smule spilletid ved slutrunden. Hun var dog ikke klar nok til at kunne gå ind og spille en hel kamp.

- Præstationerne er nogle gange svingende, når man kommer tilbage fra en skade. Det kan være svært at komme ind i det der flow, som man har med mange kampe. Så på nuværende tidspunkt synes jeg ikke, han er landsholdsklar. Det kan ændre sig i løbet af slutrunden, så det kan være, han bliver skiftet ind senere i turneringen, vurderer Svensson.

Lasse Møller kom på banen mod BSV efter 35 minutters spil. Han nåede at score to mål i kampen, men den største glæde for ham var blot at mærke halgulvet igen.

- Det er nok den bedste følelse, der findes. Jeg synes, jeg slap fint fra det. Jeg spillede nok lidt mere sikkert, end jeg plejer for ikke at lave for mange fejl. Men det var sjovt.

- Der er meget timing, jeg mangler. Jeg tabet et skridt det ene og det andet sted, som jeg ikke plejer. Det er små ting, men jeg er sikkert på, det kommer i næste uge.

GOG vandt kampen 24-19 og kravler op på andenpladsen i ligaen. Ét point efter førerholdet Aalborg.