EM håndbold

Eksperterne sætter deres All Star-hold - Nyegaards skiller sig ud

TV 2 SPORTs håndboldeksperter har vanen tro sat deres All Star-hold for EM inden den længe ventede finale mellem Frankrig og Rusland.

EM i Frankrig er ved at være forbi, og det betyder, at der skal sættes et All Star-hold sammen bestående af de bedste individuelle spillere på hver position.

Det officielle All Star-hold bliver udvalgt ved hjælp af brugerstemmer og et ekspertpanel. TV 2 SPORT har også et kompetent panel af håndboldeksperter i form af Lærke Møller, Trine Nielsen og Bent Nyegaard, som har fulgt slutrunden i Frankrig tæt. Derfor får de nu muligheden for at vise, hvordan de ville sætte holdet sammen, hvis det stod til dem.

Fire spillere går igen på alle tre hold. Det drejer sig om målmand Amandine Leynaud, venstre back Cristina Neagu, playmaker Estelle Nze Minko samt højre back Anna Vyakhireva, som også tager titlen som den mest værdifulde spiller alle steder.

- Anna Vyakhireva har været så vildt god til den her slutrunde og har i perioder båret Rusland frem. Hun kan så mange ting angrebsmæssigt, som man ikke ser fra andre spillere. Hendes fintespil og overblik er bare så langt foran mange andres, siger Lærke Møller.

Mens holdene hos Lærke Møller og Trine Nielsen er identiske med undtagelse af forsvarsspiller og træner, skiller Bent Nyegaard sig ud på tre positioner.

- Det er jeg faktisk ked af på Lærke og Trines vegne. For det betyder jo, at de åbenbart har taget fejl, siger Bent Nyegaard drillende.

Se holdene herunder og få blandt andet at vide, hvorfor Bent Nyegaard har valgt at gå andre veje end sine to kollegaer.

Lærke Møllers All Star-hold

Målmand: Amandine Leynaud (Frankrig)

Venstre fløj: Majda Mehmedovic (Montenegro)

Venstre back: Cristina Neagu (Rumænien)

Playmaker: Estelle Nze Minko (Frankrig)

Højre back: Anna Vyakhireva (Rusland)

Højre fløj: Katarina Krpez Slezak (Serbien)

Streg: Heidi Løke (Norge)

Bedste forsvarsspiller: Kelly Dulfer (Holland)

Mest værdifulde spiller: Anna Vyakhireva

Bedste træner: Olivier Krumbholz

- Venstre fløj var den position, jeg skulle tænke mest over for at finde ud af, hvem jeg ville have med. Jeg valgte til sidst Mehmedovic, fordi hun har en rigtig stor rolle i forsvaret i forhold til den måde, Montenegro vælger at dække op på. Hun er rigtig dygtig, fordi hun kan så mange ting med bolden.

- Jeg synes, Krpez Slezak har været outstanding på højre fløj. Hun er gået fra mange spidse vinkler og har alligevel formået at score. Derudover har hun været meget sikker på straffekast. Hun har virkelig spillet et godt mesterskab. Hun var en af dem, der var lettest for mig at vælge. Der var ikke nogen i nærheden af hende.

- Heidi Løke har spillet sig ind i turneringen. Hun har som altid en høj scoringsprocent, og hun er bare så dygtig. Man kan nærmest hvert år fremhæve hende. Hun er en klasse for sig selv på stregen, siger Lærke Møller.

I TV 2 SPORTs håndboldoptakt varmer vi op til slutrundens sidste kampe. Hør podcasten her eller find den i din sædvanlige podcast-app.

Trine Nielsens All Star-hold

Målmand: Amandine Leynaud (Frankrig)

Venstre fløj: Majda Mehmedovic (Montenegro)

Venstre back: Cristina Neagu (Rumænien)

Playmaker: Estelle Nze Minko (Frankrig)

Højre back: Anna Vyakhireva (Rusland)

Højre fløj: Katarina Krpez Slezak (Serbien)

Streg: Heidi Løke (Norge)

Bedste forsvarsspiller: Camille Ayglon (Frankrig)

Mest værdifulde spiller: Anna Vyakhireva (Rusland)

Bedste træner: Yevgeni Trefilov (Rusland)

- Jeg havde svært ved at finde en venstre fløj. Der har ikke været nogen, der har sprunget klart i øjnene. Mehmedovic har spillet fint og mange minutter, og så er hun rigtig dygtig forsvarsmæssigt.

- Ayglon er midterblok i slutrundens bedste forsvar. Det i sig selv er en kvalitet. Og så synes jeg, at hun er klog. Hun har kun fået en enkelt to-minutters udvisning i turneringen. Så kan man diskutere, om hun er hård nok. Men hun er klog og forudseendende.

- Katarina Krpez Slezak har gjort det godt. Det var hende eller Radicevic på højre fløj. De var ikke så langt fra hinanden, men Slezak har bare været sikker på straffekast, og det tæller også med. Hun ender måske som topscorer i turneringen, og det skal honoreres, synes jeg.

- Jeg var lidt i tvivl om stregspilleren, hvor jeg både havde Pintea og Bencke inde over det. Men Løke er bare en fantastisk håndboldspiller, og det har hun vist igen her i Frankrig, så det blev hende, siger Trine Nielsen.

Bent Nyegaards All Star-hold

Målmand: Amandine Leynaud (Frankrig)

Venstre fløj: Nadine Schatzl (Ungarn)

Venstre back: Cristina Neagu (Rumænien)

Playmaker: Estelle Nze Minko (Frankrig)

Højre back: Anna Vyakhireva (Rusland)

Højre fløj: Yulia Managarova (Rusland)

Streg: Anna Lagerquist (Sverige)

Bedste forsvarsspiller: Camille Ayglon (Frankrig)

Mest værdifulde spiller: Anna Vyakhireva (Rusland)

Bedste træner: Olivier Krumbholz (Frankrig)

- Jeg har valgt Managarova, fordi hun er specialist. Hun har en fuldstændig sindssyg scoringsprocent med 24 mål på 25 forsøg. Det er meget sjældent, det sker. 96 procent. Selvfølgelig kigger man altid på Radicevic. Aune har også gjort det godt. Og så er der Krpez Slezak, som mange nok ville pege på, fordi hun har lavet så mange mål. Men Managarova er bare en fantastisk dygtig og teknisk spiller, og det kan jeg godt lide.

- Schatzl er måske gået lidt under radaren. Hun dækker rigtig godt op på et hold, der var meget nyt, og her var hun en af dem, Kim Rasmussen skulle støtte sig op ad. Hun har spillet mange minutter, og så ligger hun også med en flot scoringsprocent på 82 med 23 mål på 28 forsøg.

- Jeg har fulgt Lagerquists udvikling, og jeg vil vove den påstand, at det er en af de mest fremgangsrige spillere, jeg har set. Jeg er meget imponeret over hende. Hun er en meget dygtig kontraspiller, returløbsspiller, hun dækker centralt og har i runde tal spillet 45 minutter per kamp. Jeg erkender blankt, at hun ikke har scoret vildt mange mål. Men hun har lavet 15 mål på 18 forsøg og har hentet en hel del straffekast, siger Bent Nyegaard.