EM håndbold

Helle Thomsen må ikke fylde holdkortet ud til bronzekampen

Skadessituationen og udskiftningsreglerne gør, at Holland kun kan have 15 spillere med i bronzekampen ved EM.

Først pådrog Martine Smeets sig en skade i læggen. Så vred Jessy Kramer om på foden.

Holland tabte semifinalen mod Frankrig med 27-21, og i kampen om bronze mod Rumænien må landstræner Helle Thomsen nu undvære de to spillere.

Og fordi Helle Thomsen inden semifinalen foretog en udskiftning, er hun tvunget til at nøjes med 15 spillere i truppen til bronzekampen.

- Vi kan kun skrive én ind i truppen, så vi starter med 15. Vi kan ikke fylde holdkortet ud. Så må dem, der er tilbage, trække læsset. Det har vi også vist undervejs. Når vi har haft nogle udfordringer, er der bare andre, der stepper op, og så står vi endnu mere sammen, siger Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

Inden semifinalen blev fløjspilleren Angela Malestein skiftet ind i truppen. Nu har Helle Thomsen så indkaldt TTH Holstebros topscorer, Inge Smits, der rejser til Frankrig for at hjælpe holdet i bronzekampen.

Samtidig lider stjernespilleren Nycke Groot stadig under efterveerne fra det knæ, hun fik i hovedet i mellemrundekampen mod Rumænien.

Derfor var hun ikke til rådighed under lørdagens presseseance i arenaen i Paris.

- Hun er ikke helt frisk. Slaget i nakken giver noget hovedpine, så jo mere hvile og restitution hun kan få desto bedre, siger Helle Thomsen.

Men hvis Holland er hårdt ramt, skal man nok tage større ord i brug om rumænernes situation.

I slutningen af den sidste mellemrundekamp mod Ungarn pådrog verdens bedste håndboldspiller, Cristina Neagu, sig et overrevet korsbånd. Hun er færdig ved EM og kunne se sit hold tabe semifinalen til Rusland, der kørte rumænerne midt over i anden halvleg.

- De spiller lidt anderledes uden Neagu. Det så man også mod russerne. Jeg synes, der er flere, der stepper op for Rumænien, men du har heller ikke den her ene spiller, der kan afgøre det hele, siger Thomsen.

Bronzekampen spilles lørdag klokken 14, mens finalen spilles 17.30. Begge kampe kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.