EM håndbold

Det er en skandale, siger landstræner om rødt kort fra danske dommere

Franske Allison Pineau glemmer aldrig det øjeblik, hvor Karina Christiansen og Line Hesseldal smed hende ud af EM-finalen.

Det danske dommerpar blev mødt af en øredøvende pibekoncert fra det franske publikum, da de efter 35 minutters spil gav den store stjerne Allison Pineau direkte rødt kort.

Pineau scorede på et straffekast, hvor hun ramte Ruslands målvogter Anna Sedoykina på siden af ansigtet. Karina Christiansen og Line Hesseldal gik efterfølgende ud og så hændelsen igennem på video for at se, om det var til udvisning.

Kort efter kom de tilbage på banen og viste Pineau det røde kort.

Hun forlod grædende banen og satte sig op på tilskuerrækkerne, hvor hun gemte hovedet under et håndklæde.

- Jeg var chokeret, siger Allison Pineau til TV 2 SPORT.

- Hvis jeg husker rigtigt, er der kun rødt, hvis bolden rammer målmanden direkte i ansigtet. Det gjorde den ikke. De smadrede min drøm. Jeg måtte forlade anden halvleg og se finalen på min hjemmebane på tribunen. Det er et øjeblik, jeg selvfølgelig aldrig vil glemme.

'En skandale'

Den franske landstræner, Olivier Krumbholz, var også alt andet end imponeret over indsatsen.

- Det skulle ikke have været et rødt kort, for bolden ramte ikke i ansigtet. Den gik forbi sådan her, siger Krumbholz og peger på siden af hovedet, før han kommer med dommen:

- Det er en skandale.

Allison Pineau så grædende til fra tilskuerrækkerne.

Frankrig fik dog dommermæssig medvind i forbindelse med hændelsen.

Scoringen fra Pineau kom nemlig til at stå ved magt, selvom det i forbindelse med det røde kort skulle være annulleret, og der i stedet skulle være dømt frikast til Rusland.

Skrev historie

Fra tilskuerpladserne kunne Pineau dog se holdkammeraterne holde styr på russerne, der aldrig kom op på siden af Frankrig.

- Vi blev hårdere, stærkere og mere aggressive. De kunne ikke få vejret. Jeg er meget taknemmelig for mine holdkammerater.

Frankrig vandt EM-finalen med 24-21 og er dermed er de regerende verdensmestre nu også europamestre for første gang i historien. Det overskygger trods alt Pineaus skuffelse over at blive smidt ud.

- Guldmedaljen slår alt, og jeg synes, den er fortjent, siger Pineau til TV 2 SPORT.

- Det gik først op for mig, da Amandine (Leynaud, red.) reddede den sidste bold, at det var slut. Det var virkelig svært til det sidste, men det var fantastisk, da det gik op for mig, at vi er europamestre for første gang. Vi har skrevet historie.

De franske hjemmebanefavoritter lever op til forventningerne og er europamestre 2018. Video: TV 2 SPORT