EM håndbold

EM-profil bliver holdkammerat med Anne Mette Hansen

Crina Pintea Crina Pintea afslutter i semifinalen mod Rusland. Franck Fife / Ritzau Scanpix

Rumæniens mest benyttede EM-spiller skifter til den ungarske storklub Györ. Det fortæller hun til TV 2 SPORT.

Anne Mette Hansen skal til at lede efter en ny stregspiller, når hun tørner ud for sin ungarske klub Györ.

Danskeren skal nemlig spille sammen med den rumænske EM-profil Crina-Elina Pintea. Hun bekræfter over for TV 2 SPORT, at rygterne om skiftet fra Paris 92 til Györ holder vand.

- Jeg tror, du har hørt det. Men ja, jeg skal spille for Györ efter denne sæson. Det har været min drøm, og jeg er meget glad for, at det sker, siger Crina-Elina Pintea til TV 2 SPORT.

Aftalen med Györ bliver i Pinteas første kontrakt i Ungarn. Efter en række sæsoner i den rumænske klub Zalau spillede hun et par år hos tyske Thüringer, inden hun tog til Paris for halvandet år siden.

En stor profil ved EM

Den 192 centimeter høje stregspiller er den mest benyttede spiller på det rumænske hold under EM. Hun har været på banen i alle syv opgør frem mod bronzekampen, og i gennemsnit har hun spillet 52 minutter og 54 sekunder per kamp.

I angrebsspillet har Pintea omsat 50 afslutninger til 32 mål. Det placerer hende som nummer tre på holdets topscoreliste.

Alt i alt har det skaffet Pintea en plads på EM-slutrundens officielle All Star-hold, hvor hun er med som den eneste rumæner. 

Søndag skal Pintea på banen for sidste gang ved EM, når Rumænien spiller bronzekamp mod Holland.

- Nu må vi samle os for at vinde bronzemedaljen. Det er vores mål, siger Pintea.

Bronzekampen begynder søndag klokken 14. Opgøret vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.