EM håndbold

- En hån over for spillerne, siger ekspert om All Star-hold

Trine Nielsen er ikke overrasket, men kritiserer alligevel udvælgelsen af det officielle All Star-hold ved EM.

TV 2 SPORTs eksperter satte op til finaledagen ved EM deres All Star-hold for at hylde turneringens bedste spillere.

Eksperterne var ikke helt enige om sammensætningen af holdet, men sammenlignet med det officielle All Star-hold, som blev offentliggjort søndag, er eksperternes uenighed det rene vand.

- Det er helt klassisk. Der er gået lidt politik og popularitetskonkurrence i den. Jeg synes, det er ærgerligt, for det betyder noget for spillerne. Det er en stor ære at blive udtaget, og at nogen har lagt mærke til én, siger ekspert Trine Nielsen.

EHF's og Trine Nielsens All Star-hold.

Torsdag offentliggjorde det europæiske håndboldforbund, EHF, en liste med 40 navne, som kunne få en plads på holdet. JJ Rowland, der er kommunikationschef i EHF, forklarer, at spillerne bliver udvalgt af et 'ekspertpanel' i EHF.

Herefter kunne fans afgive deres stemmer, mens den endelige kåring også havde indflydelse fra en jury.

- Jeg havde godt en idé om, hvor det bar henad. Ud fra hvem, man kunne stemme på, kunne man godt se, at det nok ville blive mærkeligt, siger Trine Nielsen.

Hun understreger, at man blandt andre ikke kunne stemme på rumænske Cristina Neagu, der indtil sin korsbåndsskade bar Rumænien frem til semifinalerne. Heller ikke de franske finalisters topscorer, Estelle Nze Minko, kunne man stemme på

- Man devaluerer produktet i stedet for at sørge for, at det er de rigtige, der kommer på. Jeg siger ikke, at vi alle skal være enige, for det er vi langt fra, men den her gang er det himmelråbende, at blandt andre Minko, Neagu og Vyakhireva ikke er på All Star-holdet. Så ved jeg godt, at Vyakhireva er blevet MVP (mest værdifulde spiller, red.), men hvis du er den mest værdifulde spiller, så har du også en plads på All Star-holdet. Men det gør de hvert år, så det er der ikke noget nyt i, siger Trine Nielsen.

- Det er, som det er hvert eneste år, og så står man og trækker lidt på smilebåndet, men jeg synes, det devaluerer produktet, og at det nogle gange er en hån over for spillerne, for hvem det vil betyde noget at få sådan en titel med hjem.

En personlig vurdering, siger EHF

5000 fans nåede at afgive deres stemmer på 48 timer, men JJ Rowland understreger, at det langt fra kun er fansene, der sætter All Star-holdet.

- Vi anerkender, at emnet ofte bliver diskuteret blandt såvel eksperter som fans, fordi det er en personlig vurdering baseret på mange faktorer.

- Vi åbner udvælgelsen for fans for at give dem en mulighed for at få en stemme på, hvem de bedste spillere er. Det høje antal stemmer in mente er det tydeligt, at det er noget, fansene synes om.

- Når det så er sagt, forsøger vi at sikre et afbalanceret resultat ved at lade fansenes stemmer tælle for 40 procent og 60 procent til ekspertpanelet.

Ni forskellige lande på holdet

Russiske Anna Vyakhireva blev godt nok kåret som den mest værdifulde spiller ved EM, men ikke en eneste russer har fundet vej til All Star-holdet.

Rusland møder Frankrig i finalen, og der er kun blevet plads til én franskmand på All Star-holdet i form af målvogter Amandine Leynaud, der har haft den næstbedste redningsprocent ved EM.

All Star-holdet består af otte spillere fra otte forskellige lande, og på Anna Vyakhirevas position, højre back, er der overraskende blevet plads til tyske Alicia Stolle, der i seks kampe scorede 18 mål på 44 forsøg samt 9 assists.

- Uden at det skal lyde forkert, for jeg er sikker på, at Alicia Stolle er glad for den, må hun også kunne se, at Anna Vyakhireva er fra en anden verden og har været fra en anden verden i den her turnering, siger Trine Nielsen.