EM håndbold

Frankrigs fortid hjælper os på banen, siger landstræner

Frankrig er en gammel kolonimagt. Spillerne med afrikanske rødder har fysiske evner ud over det sædvanlige, lyder det fra Olivier Krumbholz.

Det franske kvindelandshold i håndbold består af spillere med forskellige hudfarver og baggrunde. Eksempelvis er Grace Zaadi mørk og har camerounesiske rødder, mens en anden profil Alexandra Lacrabère er hvid.

Årsagen er, at Frankrig har en fortid som kolonimagt, og det giver nationen en fordel i sport, mener den franske landstræner Olivier Krumbholz.

- Det største held i fransk håndbold og i fransk sport er etnisk blanding. Vi har mange spillere, som kommer fra vores øer og fra Afrika, som har exceptionelle fysiske evner, og håndbold bliver mere og mere fysisk. De spillere giver os meget mere og også meget mere at arbejde med, siger han til TV 2 SPORT.

- Filosofien er at angribe angrebet

Den enorme franske fysisk kommer i særdeleshed til udtryk i holdets forsvarsspil. Franskmændene er stærke og har i gennemsnit lukket knap 23 mål ind per kamp ved EM på hjemmebane.

Til sammenligning lukkede Danmark lidt over 27 mål ind per kamp ved mesterskabet.

- Det er i forsvaret, vi finder holdets værdier. Vi har også en god aggressivitet. Vi franskmænd er latinere. Det er en latinsk kultur. Vi elsker at være i opposition og finte og narre modstanderen, siger Krumbholz og uddyber taktikken med det aggressive forsvar:

- Forsvaret kan man kalde for husets fundament. Det er i forsvaret, at vi kan bygge vores succes. Og da vi er meget hurtige, da vores spillere har så meget fart, er vi gode i kontraangreb, hvis vi er gode i forsvaret.

- Filosofien i forsvaret er faktisk at angribe angrebet. Spiller skal kunne lide at forsvare. Forsvaret er et spil, ligesom angrebet. Man skal kunne lide at spille og genere og nedbryde modstanderens spil.

Søndag klokken 17.30 spiller Frankrig EM-finale mod Rusland. Med en sejr kan franskmændene kalde sig både verdens- og europamestre.

Se EM-finalen direkte på TV 2 med optakt fra klokken 15.40. Inden da kan du se EM-bronzekampen mellem Rumænien og Holland. Den begynder klokken 14.00.