Her er det officielle All Star-hold ved EM

5000 håndboldfans og en række eksperter har sammensat All Star-holdet ved EM i Frankrig. Ingen nationer har mere end én spiller med.

EM-slutrundens All Star-hold må lade hænderne tale, hvis de skal kommunikere uden at kaste sig ud i et fremmedsprog. Rent sprogligt er der nemlig langt mellem de udvalgte.

Holdet er sammensat af spillere fra hele otte forskellige lande. Ud over de syv spillere på holdet er også udtaget en forsvarsspiller.

All Star-holdet er sammensat af brugerstemmer i slutrundens app og EHF’s egen jury. Stemmerne, der løb op i cirka 5000 styk, tæller 40 procent. Juryens vurdering vægter 60 procent.

Begge parter havde en bruttoliste på 40 navne at vælge mellem – fem spillere på hver position. Her var danske Anne Mette Hansen blandt kandidaterne på venstre back, men hun blev ikke stemt ind på All Star-holdet. 

Det er desuden bemærkelsesværdigt, at finalisten Rulsand ikke har en eneste spiller med på holdet, der skiller sig en del ud fra de hold, håndboldeksperterne her på TV 2 SPORT har sammensat.

EM-slutrundens officielle All Star-hold

Målmand: Amadine Leynaud, Frankrig

Venstre fløj: Majda Mehmedovic, Montenegro

Venstre back: Noemi Hafra, Ungarn

Playmaker: Stine Oftedal, Norge

Højre back: Alicia Stolle, Tyskland

Højre fløj: Carmen Martin, Spanien

Stregspiller: Crina Pintea, Rumænien

Forsvarsspiller: Kelly Dulfer, Holland

Russisk back fremhæves også

Ud over et All Star-hold har det europæiske håndboldforbund EHF også præsenteret slutrundens mest værdifulde spiller, MVP. Valget, der udelukkende er fortaget af forbundets jury, er faldet på den russiske højreback Anna Vyakhireva.

- Den 23-årige Rostov-Don-spiller har imponeret for Rusland, der er i finalen for anden gang i historien. Vyakhireva har scoret 36 mål ved EM inden den sidste kampe, og hendes fart og bevægelighed har gjort det svært for modstanderne at stoppe hende. Højrebacken har desuden lagt op til 38 mål, lyder begrundelsen på slutrundens hjemmeside.