EM håndbold

Hollandsk profil var grædefærdig før og efter bronzekampen

Maura Visser lod følelserne få frit spil, da hun søndag spillede sin sidste landskamp for Holland.

Med sejren over Rumænien i bronzekampen ved EM har Maura Visser spillet sin sidste landskamp for Holland.

Den beslutning havde den 33-årige veteran truffet inden kampen, og det betød våde øjne under den hollandske nationalhymne, ’Wilhelmus van Nassouwe’ og endnu flere tårer efter sejren.

- Jeg tænkte på alle årene, som jeg har spillet på landsholdet, siger Maura Visser til TV 2 SPORT.

Den tidligere Viborg- og KIF Vejen-spiller havde ellers meldt afbud til landsholdet af personlige årsager.

Kort tid inden Hollands første kamp hentede Hollands danske træner, Helle Thomsen, hende dog ind i truppen, og søndag kan hun nu rejse herfra med en bronzemedalje og endnu flere gode minder med det hollandske landshold.

- Jeg er Helle taknemmelig over, at jeg har fået muligheden for at komme tilbage på landsholdet og slutte på den måde, siger Maura Visser.

Hvis hun bliver lidt fuld i aften, kan vi spørge hende, og så kan det være, at hun siger, at hun vil spille et år mere

Estavana Polman

Glæden er gengældt.

 - Det er jo skønne billeder at se hende sådan der, siger Helle Thomsen, mens hun ser billederne af Maura Vissers våde øjne før og efter kampen.

- Hun var også lidt usikker op til EM. Vi valgte som hold at sige, at det var okay, hun ikke var med i forberedelser. Hun kom til truppen på anden dag i Frankrig, vi var her, og så er hun bare stemplet ind. Det har jeg kæmpe respekt for. En stor personlighed.

Spillerne håber, hun fortryder

Maura Visser har spillet 130 landskampe, men det stopper altså her. Det tætpakkede program under sådan en slutrunde har fået hende til at sige stop. Står det til flere af hendes holdkammerater, må hun dog gerne tage sit valg til genovervejelse.

 - Hvis hun bliver lidt fuld i aften, kan vi spørge hende, og så kan det være, at hun siger, at hun vil spille et år mere. Vi håber ikke, hun stopper, siger Estavana Polman efterfulgt af sit karakteristiske grin.

- Jeg synes, at Maura er en fantastisk spiller. Hun er så erfaren og god at have på holdet uden for banen. Vi kommer helt sikkert til at savne hende. Hun er en virkelig god spiller, og vi har brug for hende. Men det er hendes beslutning, siger målvogter Tess Wester, som var lykkelig over, at de formåede at vinde bronzemedalje i Vissers sidste landskamp.

- Vi talte ikke om det før (om Vissers sidste kamp, red.), men alle havde det i baghovedet. Jeg synes, at Maura er en fantastisk spiller. Hun er så erfaren og god at have på holdet uden for banen. Vi kommer helt sikkert til at savne hende, siger Tess Wester.

Maura Visser spillede over 30 minutter i sin sidste landskamp, som Holland vandt med 24-20.