EM håndbold

Fransk stjerne overvejer at stoppe på landsholdet

Siraba Dembélé kan have spillet sin sidste landskamp, selvom OL i 2020 lokker.

Som fransk anfører havde Siraba Dembélé søndag aften æren af at løfte EM-trofæet som den første og sætte gang i den helt store fest i Paris. Måske for sidste gang.

Er du fransk landsholdsspiller ved VM i Japan næste år?

- Det er ikke godt at tænke på den situation lige nu, for lige nu føler jeg mig 40 år gammel. Så vi får at se efter, siger 32-årige Siraba Dembélé til TV 2 SPORT.

Allerede inden EM på hjemmebanen begyndte, lurede kendsgerningen af, at mesterskabet kunne blive det sidste af slagsen for den franske stjerne. Hendes krop har ifølge hende selv svært ved at følge med.

Det bliver i hvert fald ikke lysten for at repræsentere det franske landshold for venstrefløjen, som kommer i vejen for at fortsætte landsholdskarrieren. Der er således både lyst og sportslige ambitioner til stede.

Mangler kun OL-guld

Da hun bliver spurgt til muligheden for at være med til OL i Tokyo i 2020, som Frankrig allerede er kvalificeret til, lyser hendes øjne op.

- Det ville jeg gerne. For lige nu mangler jeg kun OL-guldet. Men jeg ved det ikke. Vi får at se. Jeg ved ikke, hvordan min krop kommer til at reagere, siger hun.

Siden 2006 har Dembélé været en del af det franske landshold, og guldet søndag aften er hendes syvende medalje med landsholdet ved en slutrunde – og altså måske den sidste.

Beslutningen tager hun ikke endnu. Hvis andre kunne tage den for hende, ville der ikke være nogen tvivl. Så var hun landsholdsspiller, til hun fyldte 40 og mange år efter. Senest har Frankrigs cheftræner, Oliver Krumbholz, rost sin anfører til skyerne.

- Når jeg udfylder mit holdkort, er Siraba altid den første, jeg vælger, sagde den franske trænerlegende undervejs i turneringen til EHF.

Siraba Dembélé har været anfører for det franske landshold siden 2013.