Håndbold

DIF afviser GOG-appel - resultat står nu endeligt fast

Nicolej Krickau og GOG får ikke en omkamp mod KIF Kolding. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Danmarks Idrætsforbund har afvist at behandle GOG's appel om en omkamp mod KIF Kolding. Derfor står resultatet 23-23 fra ligakampen fast.

Håndboldherrerne fra GOG havde håbet på at få en omkamp mod KIF Kolding, efter at GOG-lejren mente, at træner Nicolej Krickau fejlagtigt var blevet idømt en to-minutters udvisning, mens holdet i samme omgang fik annulleret en scoring.

Men Danmarks Idrætsforbund afviser at realitetsbehandle GOG's appel Håndboldens Appelinstans’ afgørelse med den begrundelse, at sagen tidligere er behandlet i to instanser, og at den allerede burde være afgjort ved den appellerede afgørelse.

- DIF's Appelinstans finder ikke, at der i sagen er påpeget forhold, der kan begrunde en tredjepartsbehandling af de af underinstanserne foretagne regelfortolkninger af spillereglerne under DHF, lyder det i afgørelsen fra DIF.

Dermed står resultatet fra ligakampen 20. oktober fast, som var 23-23.

I første omgang havde GOG ellers fået medhold hos Disciplinærinstansen, om at kampen skulle spilles om, fordi to fejlkendelser havde haft afgørende betydning for kampens udfald. Efterfølgende ændrede Håndboldens Appelinstans så afgørelsen. Og nu er den endelige dom så faldet, og afgørelsen ærgrer direktør i GOG, Kasper Jørgensen.

- Det kan vi jo grundlæggende stille os uforstående overfor. For når man får frataget et mål i en uafgjort kamp, så er det en hændelse, der er afgørende for kampens endelige resultat. Det får vi så ikke medhold i. Det er vi ærgerlige over, men vi må acceptere, at det er sådan, at kendelsen er blevet, og vi må have tiltro til vores retssystem, siger han til TV 2 SPORT.

Annulleret mål og timeout-kort

GOG nedlagde protest umiddelbart efter kampen grundet en episode der udspillede sig ni minutter før tid, hvor træner Nicolej Krickau skulle til at aflevere sit timeout-kort. Men inden træneren havde fået lagt sit timeout-kort, scorede Niclas Kirkeløkke, og så lagde GOG-træneren ikke sit timeout-kort alligevel. For når hans hold ikke var i boldbesiddelse, kunne han ikke tage timeout.

Kampens to dommere annullerede dog målet, og i stedet gav de en to-minutters udvisning til GOG-træneren for at være trådt ind i området omkring dommerbordet uden at aflevere sit timeout-kort.

- Det er tre jurister, der har siddet og kigget på sagen, og jeg håber, at vi lige får kigget systemet igennem og får vurderet, om det er det rigtige system, vi har for sådan nogle kendelser. For det åbner da op for, at vi ikke fremadrettet kan få sportslige afgørelser omstødt til nye kampe efter protester, siger Kasper Jørgensen.

Resultatet betyder, at GOG på andenpladsen med 27 point er et point efter Aalborg Håndbold, der fører ligaen, mens KIF Kolding ligger nummer ti med med 12 point.

Den administrerende direktør i GOG håber, at afgørelsen ikke får sportslige konsekvenser for sydfynboerne.

- Det stiller os i hvert fald i en situation, hvor jeg ikke håber, at vi mangler et point i sidste ende. Det håber vi aldrig, men lige her vil den nok gøre ekstra ondt, siger Kasper Jørgensen.