Håndbold

Skjern præsenterer ny træner

Patrekur Johannesson er ny træner i Skjern. Georg Hochmuth / Scanpix Denmark

Den islandske træner Patrekur Johannesson bliver ny træner i Skjern fra sommeren 2019.

Fra næste sæson får Skjern-spillerne en islandsk træner, når 46-årige Patrekur Johannesson skal stå i spidsen for det midtjyske hold. Han har skrevet en treårig kontrakt med holdet.

Det oplyser klubben onsdag i en pressemeddelelse. 

- Vi er overbevist om, at Patrekur Jóhannesson med sin erfaring og passionerede tilgang kan videreføre trænerteamets mangeårigt gode arbejde, og sikre at vi i fremtiden forbliver en fast bestanddel i toppen af dansk håndbold, siger Carsten Thygesen, der er bestyrelsesformand i Skjern.

Patrekur Johannesson kommer fra en dobbeltrolle som træner, hvor han har stået i spidsen for islandske Selfoss, mens han også har været træner for det østrigske landshold. Han kommer fortsat til at have en dobbeltrolle, da han forbliver træner for det østrigske landshold sideløbende med trænergerningen i Skjern. Med det østrigske landshold har han en kontrakt, der løber frem til 2020.

Den kommende træner har som aktiv spillet i Tyskland, Spanien og på Island, men han glæder sig til at komme til dansk håndbold og til at overtage tøjlerne hos de forsvarende danske mestre.

- Jeg er meget tilfreds med at have underskrevet kontrakt med en storklub som Skjern. Jeg glæder mig til at arbejde i Danmark - et land med rig tradition for kvalitetshåndbold – og samtidig blive en del af Skjerns flotte historie, siger han.

- Jeg ser frem til at starte et nyt kapitel af min trænerkarriere i Skjern Håndbold, siger Patrekur Jóhannesson, som til sommer flytter til byen.

I Skjern overtager Patrekur Johannesson trænersædet fra Ole Nørgaard, der har valgt at stoppe karrieren efter den her sæson.