Håndbold

Komisk forsøg på at undgå udvisning fanget på kamera

Skanderborgs Kristian Bonefeld forsøgte at undgå en udvisning til sit hold, men endte i stedet med at blive et komisk højdepunkt i pokalkvartfinalen.

Hvis de fire Ninja Turtles-medlemmer, Leonardo, Donatello, Michelangelo og Raphael, en dag mangler et femte medlem, så kan de meget passende kigge mod Skanderborg Håndbold og navnet Kristian Bonefeld.

I onsdagens pokalkvartfinale mod Nordsjælland, hvor Skanderborg vandt på en scoring tre sekunder før tid, stod Bonefeld for kampens sjoveste indspark. En slags "ninja-trick" var ordet, hovedpersonen selv beskrev det med.

Med et kvarter tilbage var Skanderborg foran 26-22 og en spiller i undertal, men pludselig stod de seks grønklædte spillere i forsvaret - én for meget. Det opdagede Kristian Bonefeld, og så tog han tre hurtige skridt og et tigerspring mod sidelinjen.

Resultatet var knap så vellykket som selve springet. Modspillerne fra Nordsjælland stoppede op og pegede på Bonefeld, mens kampens dommere stoppede spillet. Og på Skanderborgs bænk kunne de ikke lade være med at grine af hans stunt.

- Det var sgu komisk. Bonefeld gør heldigvis alt, hvad han kan, for at vende situationen til vores fordel. Det er vel det, der kendetegner en vinder. Det var vist en faldteknik fra en anden verden, lød det efter kampen fra målvogter Kristoffer Laursen, der efter sin medspillers stunt tog sig til hovedet og smilede.

Kristian Bonefeld forklarede selv, at han altså havde spottet, at både han og holdkammerat Cornelius Kragh var løbet ind i forsvaret efter en Skanderborg-scoring. Og der var altså ikke plads til begge på banen.

- Så prøvede jeg at snige mig ud. Jesper Dahl (Nordsjælland-spiller, red.) mente jo, jeg skulle have en to minutters udvisning, fordi jeg ikke løb ud på den rigtige side af udskiftningsstregen. Så det var jeg meget glad for, lød det fra hovedpersonen, der åbenbart var blevet inspireret af en håndboldkollega:

- Jeg vil gerne sende en stor cadeau til Emil Tellerup, som har lært mig lidt ninja-tricks.

Hele situationen var så forvirrende, at kampens dommere valgte at benytte sig af video proof for at være sikre på, hvad der lige var sket. Her viste det sig faktisk, at det var Cornelius Kragh, der løb sidst på banen. Derfor fik han udvisningen for Skanderborg, der var en spiller for meget på banen.

I sidste ende vandt Skanderborg kampen 33-32 efter en dramatisk afslutning:

Rutinerede Morten Balling blev helten, da han scorede tre sekunder før tid og sendte Skanderborg videre til Final4 på bekostning af Nordsjælland. Video: TV 2 SPORT