Håndbold

Emil Nielsen skifter til fransk storklub

Emil Nielsen forlader Skjern Håndbold til sommer og skifter til den franske storklub Nantes Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Skjern-målmanden Emil Nielsen skifter til sommer den danske liga ud med den franske, hvor han skal spille for storklubben Nantes.

Emil Nielsen kan så småt begynde på franskundervisningen. 

Som TV 2 SPORT tidligere på måneden kunne fortælle, så skifter Skjern-målmanden efter sommerpausen til Nantes. Det skriver franske storklub skriver på deres hjemmeside, at Emil Nielsen er hentet på en treårig aftale. 

- Jeg er meget glad og stolt over at skifte til HBC Nantes. Klubben har bevist, at de er blevet en af de bedste klubber i Europa. Jeg tror, det er den perfekte klub til at udvikle mig selv og nå store ting med et godt præsterende hold, siger Emil Nielsen. 

- Jeg har spillet i Nantes to gange, og atmosfæren var utrolig. Jeg kan ikke vente til at mærke atmosfæren i disse nye farver, siger den danske målmand videre. 

Skjern Håndbold oplyser desuden på deres hjemmeside, at franskmændende har gjort brug af en frikøbsklausul, der var i Emil Nielsens kontrakt, der oprindeligt løb frem til 2021. 

Emil Nielsen har spillet i Skjern siden 2017, hvor han allerede i sin første sæson i klubben var med til at vinde den danske liga - og hos de forsvarende mestre havde man da også håbet på, at den 21-årige målmand var blevet i Danmark. 

- Som klub er vi enormt stolte over, at vi til sommer sender Emil afsted til et af Europas bedste mandskaber. Samtidig må vi erkende, at vi havde krydset fingre for, at han ville fortsætte sin flotte udvikling i minimum én sæson mere i Skjern Håndbold, siger Skjerns bestyrelsesformand, Carsten Thygesen.

- Vi har alle dage vidst, at Emil Nielsen var hos os på lånt tid. Han er en éner. Et ekstraordinært målmandstalent med et ubegrænset potentiale, og derfor var vi forberedt på, at situationen kunne opstå, siger Carsten Thygesen.

Emil Nielsen begyndte sin professionelle karriere i Aarhus Håndbold, hvor han spillede i to sæsoner.